Jumi

on

 

nor

Panimoyhtiö Hiisi, Suomi. Brut IPA, 6.9%. Pullo, 0.33l.

Muutama vuosi takaperin Hiisi kuului ehdottomasti kotimaisiin suosikkipanimoihimme. Sen jälkeen Hiisi tuntuu aavistuksen pudonneen kelkasta, kenties enemmän saatavuuden kuin ajankohtaisuuden osalta. Tuntuu ettei Hiisin uutuuksia vaan saa meiltäpäin. Nyt kuitenkin löytyi uutta, ja vieläpä nyt trendikästä tyyliä, kuivaa brut IPA:aa.

Testiinhän se oli otettava.

Liki vaahtoamatta lasiin kaatuva, vailla pysyvää vaahtokerrosta oleva olut on väriltään samean, hailakan keltainen oranssilla, olkisella vivahteella. Tuoksu on kuiva, hedelmäinen, hedelmärahkamainen, vaahtoisa ja kuivuudesta huolimatta raikas. Kevyt ja mukava, ja melkolailla semmoinen mitä brut IPA:lta on oppinut odottamaan.

Oluessa on käytetty kauraa, ja se tuntuu rakeisena viljaisuutena. Kuohkean vaahtoisan suutuntuman alla on kosolti kuivuutta jopa valkoviinimäisellä tavalla – taas brut IPA:lle tyypillinen piirre – mutta myös makeaa hedelmäisyyttä ja ripaus jälkiruokarahkamaisuutta. Humalan karvautta tuntuu myös sekä rungossa että jälkimaussa, joskaan ei ylen dominoivana. Nielussa tuntuu alkoholista polttelua enemmän kuin alle 7% oluelta odottaisi.

Jumi ei ole kovin kunnianhimoinen tyylinsä edustaja, pikemminkin turvallisen keskitien tallaaja. Sellaisena se ei kuitenkaan ole lainkaan hassumpi, vaan sopivan kuiva, sopivan raikas, sopivan kevyt ollakseen mukavan helppo muttei mauton juotava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s