Lighthouse

on

IMG_20191108_224023

Pühaste, Viro. Baltic porter, 5.8%. Pullo, 0.33l.

Tämä onkin Ummikoille jo entuudestaan tuttu olut, sillä sitä tuli nautittua Silja Linen laivoilla blogissa jo mainitun, Latviaan suuntautuneen risteilyn aikana. Kyseessä on nimenomaan Tallink-Siljalle valmistettu olut, jota saa yksinoikeudella ko. puljun paateilta. Hassua kyllä hanaversiota ei ollut, vain pulloa – jota sai myös ostaa kotiin.

Tyylikkäällä etiketillä varustettu olut kaatuu lasiin niukahkosti vaahdoten; n. puolen sentin kerros kutistuu nopeasti ohueksi, epätasaiseksi uduksi oluen pinnalle. Väriltään olut on melko musta, pieni punan häivähdys näkyy valoa vasten. Tuoksu on tumma, paahtunut, kahvinen, maltainen, suklainen – tai kaakaomainen, sillä valmistuksessa on käytetty kaakaopapuja. Vaniljaa, jota valmistuksessa on myös käytetty, ei tuoksusta erityisemmin löydy. Ei mikään kovin erikoislaatuinen tuoksu, mutta ihan menettelevä.

Maussa jo mainittu vanilja onneksi tuntuu, sillä se korostaa erittäin nätisti runsasta, tummaa, tuhtia ja jotenkin jauhoisan paksua kaakaota rungossa. Tämän alla olut on aavistuksen ohut ja mitäänsanomaton – kaakao ja vanilja kantavat melkein maaliin, mutta oletettavasti alhaisen vahvuuden takia eivät aivan. Kalkkiviivoilla olut hyytyy, ja jälkimakuun mentäessä rupeaa ohuus nostamaan päätään. Ei siinä määrin, että se pilaisi oluen, mutta tarpeeksi kuitenkin, jotta erittäin lupaavasti alkanut maku typistyy vain ihan kivaksi.

Yleensä hyvää jälkeä tekevältä Pühastelta olisi ehkä odottanut hiukan parempaa kuin tämä, mutta lievästä ohuudestaan huolimatta ei Lighthouse ole mikään huono olut. Ja varmasti Tallink-Silja on asettanut tiukat raamit joiden sisällä operoida, joihin ei joku 8% tai vahvempi olut sopinut; siinä mielessä vioistaan huolimatta Lighthouse on varsin passeli.

Vähintään voi sanoa tämän: kyllä Lighthouse on maistamisen arvoinen, jos laivalla käy. Ei nimittäin ollut hinnalla pilattu siellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s