It’s Over 9000! Passion Fruit Peach Lime

AF Brew, Venäjä. Gose, 7%. Tölkki, 0.33l.

Jaahas. Katsotaanpa mitä informaatiota oluesta löytyy tölkin kyljestä.

Jaahas. Eipäs katsotakaan. Se on kaikki kyrillisillä aakkosilla venäjäksi. No, ei sitten. AF Brew on kuitenkin vanha tuttu, hyväksi todettu pulju Venäjän nähtävästi kohtalaisen eläväisestä pienpanimoskenestä, joka pikkuhiljaa tekee itseään tunnetummaksi Euroopassakin. Niin skene kuin panimo. Ainakin Sour Spring Break -olutfestareilla AF on ollut mukana.

Nyt lasiin kaatuu heidän vahva gosensa, jota he itse tituleeraavat imperial goseksi. Tästä on useita eri versioita, mutta Ummikot nappasivat oluttilaukseen mukaan passionhedelmää, persikkaa ja limeä sisältävän version. Lasiin olut kaatuu todella nätin värisenä mutta juurikaan vaahtoamatta. Vaaleahkon oranssinen, persikanvärinen olut näyttää lähinnä tuoremehulta.

Ja tuoksuu. Todella miellyttävässä tuoksussa on passionhedelmää ja persikkaa; makeaa ja mehuisaa, trooppista hedelmää. Limeä tuoksussa ei erityisemmin tunnu, häivähdyksenä silloin tällöin. Oikein lupaava tuoksu!

Ensimmäinen asia mihin maussa kiinnittää huomion, on suolaisuus. Tämä on todella, todella suolaista – jopa gosen mittapuulla. Jokin hedelmistä – oletettavasti lime – vain vahvistaa suolaisuutta. Suolasta muodostuukin rungon tanakka tukiranka, jonka päälle ladotaan hedelmää: makeaa, mehuisaa, paksua, trooppista. Untapped luokittelee tämän hapanolueksi, mutta ei tässä ole happamuutta juuri lainkaan. Suolaa ja hedelmäistä makeutta vaikka muille jakaa, muttei happamuutta. Maku on erittäin täyteläinen, riittoisa ja aito – eikä lainkaan viinaisa; tämä ei todellakaan maistu seitsenvolttiselta.

AF Brew näyttää kyntensä tällä oluella: tuhti muttei alkoholinen, todella laadukas ja erittäin maukas It’s Over 9000! on hieno gose. Kerrankin harmittaa oikein toden teolla ettei molemmille Ummikoille ollut omaa tölkkiä, vaan jaoimme yhden. Sen verran laadukas olut.

Kannattaa maistaa jos vastaan sattuu. Me otamme tehtäväksemme metsästää muita makuja tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s