Hyph Mango

on

Etko Brewing, Suomi. Pale ale, 5.5%. Tölkki, 0.33l.

Kotimaisista uudemmista panimoista Etko on meillä jäänyt vähemmälle huomiolle – blogissa sitä ei ole mainittu kertaakaan, vaikka olemmekin maistaneet reilun tusinan heidän oluitaan. No, otetaanpa nyt sitten käsittelyyn!

Hyph Mango -olut kaatuu lasiin niukasti vaahdoten höttöistä, saippuaista vaahtoa joka katoaa nopeasti jättämättä pysyväiskerrosta. Väriltään olut on trooppisen, mangomaisen keltainen. Tuoksusta löytyy aika paljon appelsiinia ja jonun verran mangoa, pirtsakkaa hapokkuutta, kevyttä trooppisuutta ja hedelmälihamaisen karvasta humalointia. Tulee mieleen kevyenpuoleinen trooppisista hedelmistä tehty tuoremehu. Ihan jees tuoksu, muttei mikään ikihitti.

Suutuntuma on hapokas, ja yllättävänkin humaloitu – tuoksun tapaan hedelmälihaisalla tavalla. Karvaus ei ole järin voimakasta, mutta tuntuvaa. Ja se on nimenomaan humalan karvaus joka vastaa jälkimausta. Mausta löytyy myös trooppista hedelmää, tosin hiukan kasvottomalla tavalla – onko tämä mangoa, onko tämä appelsiinia? Vai onko tässä sittenkin ripaus greippiä? Myös pientä teemäisyyttä mausta voi aistia. Tuoksun lailla makukin on melko kevyt, muttei kuitenkaan vetinen tai ohut. Ja kuten tuoksu, on makukin mallia ihan jees muttei mikään ikihitti. Tuntuu, että maun pitäisi olla vähän rohkeampi jotta tämä yltäisi harmaan massan yläpuolelle.

Arvio-ensikosketuksemme Etkoon vastaa oikeastaan mielikuvaamme panimosta kokonaisuutena: kotimaan panimoiden joukossa se on ihan hyvä, ei todellakaan mikään häntäpään panimo, muttei kuitenkaan myöskään mikään mikään kärkikahinoiden peluri. Hyph Mango on ihan jees, muttei mikään ikihitti – kuten jo tuli pari kertaa todettua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s