Meidän Veikko Paahtoi Menemään

on

IMG_20200713_205818Lidl Suomi, Suomi. Porter/Baltic porter(?), 5.5%. Pullo, 0.33l.

Lidlin Veikkoja olemme aiemminkin arvioineet, eivätkä ne varsinaisia napakymppejä ole olleet. Mutta annetaan nyt uusi mahdollisuus, kauppojen omissa merkeissä kun porter on vähän harvinaisempi tyyli. Oluen valmistanutta panimoa ei pullon kyljessä mainita, mutta repäisykorkki viittaisi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaaseen.

Arviossa oleva pullo on saanut kypsyä rauhassa kaapissa tovin – lisäsimme sen omaan seurantalistaamme tämän vuoden huhtikuussa, mutta kaapissa se oli ollut jo ennen tuota. Pullon parasta ennen -päiväys on 11/2020.

Lasiin Paahtoveikko kaatuu niukasti vaahdoten, ihan lopussa pullosta ryöpsähtää muutaman millin vaahtokerros joka kuitenkin laskee nopeasti, jättäen vain ohuen hunnun oluen pinnalle. Väriltään olut on aika musta, vain valoa vasten näkyy hiukan mahonkista punaa. Tuoksu on yllättävän täyteläinen, tuorelakumainen, tumma, makea, suolainen ja ihan ripauksen tervainenkin. Varsin hyvä, hiukan kevyt-koffportermainen tuoksu, joka on paljon, paljon parempi kuin mitä ennakkoon odotimme.

Makukin on roimasti parempi kuin ennakko-odotukset: ainakin vähän kypsytettynä siinä on lakritsimaista ja jopa mämmimäistä makeutta varsin miellyttävällä tavalla; muistelemme että Laitilalla olisi joissain portereissaan ja stouteissaan samaa makumaailmaa, mikä myös viittaisi heidän olevan oluen takana. Ikävä kyllä maku on markettivahvuiselle kotimaiselle porterille tyypillisesti vähän ohut ja vetinen, etenkin jälkimaku pettää. Ilmiselvästi tässä on haettu paahteisuutta, kuten nimikin paljastaa, mutta se on markettiporterille tyypillisesti jäänyt ohueksi karrelle palaneisuudeksi. Siltikin, omalla sarallaan tämä peittoaa suurimman osan kotimaisesta kilpailusta, ollen siten oman hiukan divaritason luokkansa ehdotonta kärkeä ja yksi niistä harvoista, joita oikeasti voisi ostaa toistekin. Maussa on jopa hiukan aitoa monipuolisuutta.

Veikkaamme muuten maun perusteella, että kyseessä on lagerhiivalla tehty porter, ts. balttiportteri.

Vaikka onkin hiukan ohut ja paahteisuuden osalta vähemmän onnistunut, on Meidän Veikko Paahtoi Menemään hyvin selvästi paras Lidlin Veikko-sarjasta, kotimaisten markettiporterien saralla parhaimmistoa, ja muutenkin keskinkertaisuudessaan juomakelpoinen olut. Positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan, vioistaan huolimatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s