Jungle Juice

on

Cervisiam, Norja. Double IPA, 8.5%. Tölkki, 0.33l.

Cervisiam kuuluu panimoihin, joita fanitamme, mikä lienee käynyt selväksi aiemmista arvioista. Ne ovat edustaneet trendikkäämpiä pastry stout- ja hapanoluttyylejä, joten onkin jännä nähdä miten panimo onnistuu perinteisemmän tyylin saralla. Tämä IPA kun ei ole brut eikä NE- eikä hazy eikä edes cloudy. On se sentään double.

Lasiin Jungle Juice kaatuu nätin vaahtokukan saattamana: kukkeimmillaan se on lähemmäs pari senttiä paksu ja kermaisen oloinen. Tämä kerros kuitenkin laskee hiljalleen, kunnes lasin reunoja vasten on muutaman millin rengas vaahtoa ja oluen pinnalla kerros utua. Väriltään olut on kalpean keltainen, ananas- ja mehumainen. Samea. Tuoksukin on melko ananasmainen, hedelmäinen ja trooppinen. Myös hiukan epämiellyttävä kalamainen piirre tuoksusta löytyy; vähän sellainen tunkkainen ja härski piirre, joka ikävä kyllä tekee tuhoaan tuoksussa.

Onneksi sitä ei mausta löydy; tässä perkolaattorissa ei ollut kalaa. Suutuntuma on ensialkuun pirskahtelevan hapokas, ja sen alta paljastuu paksu ja pehmeä runko – kiitos vehnä- ja kauramaltaiden – joka on trooppisen hedelmäinen, mehuisa mutta myös tuntuvasti humaloitu. Humalan karvaus on kuivaa ja hedelmäisää, kuin appelsiinin valkoinen sisäkuori, ja jatkuu saumattomasti rungosta jälkimakuun, jossa yhdistyy mukavalla tavalla hedelmäisen makeuden hiljenevät kaiut pidempään viipyilevään humalaan. Korkea vahvuus antaa tälle juomalle tanakkuutta runkoon, mutta viinaisalta tämä ei maistu, eikä viinaisaa polttelua ilmene.

Jungle Juice on melko lailla perusmallin trooppinen IPA, joskin vahva sellainen. Siinä mielessä se ei tarjoa uusia, mullistavia makuelämyksiä, mutta on kylläkin jokseenkin hyvän makuinen. Todiste siitä, että Cervisiamilta hoituu myös vähän vähemmän trendien aallonharjalla olevat tyylit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s