Skylarking

on

Etko Brewing, Suomi. Hazy pale ale, 5%. Tölkki, 0.33l.

Vaihteeksi kotimaista lasiin: kaapista löytynyt, sinne mystisesti päätynyt Etkon Skylarking. Ei tosiaan ole ihan selkeää mielikuvaa siitä miten olut sinne päätyi, mutta sen poistumisesta on, etenkin kun nyt dokumentoimme tapahtuman. Siinäpä teille intro.

Lasiin Skyler King – nimi lienee viittaus Breaking Badiin – kaatuu vähänlaisesti mutta nätisti vaahdoten. Vaahto, etenkin muutamasta millistä nollaan hiljalleen laskeva pysyväisempi kerros, on nätin kermaista, ja jättää kivaa pitsiä lasin reunoille. Väriltään olut on hailakan kellertävä, trooppinen ja hazy-tyyppisesti vähän maitomaisen valkoiseen vivahtava. Tuoksukin on hazy: lievän mehumainen, hedelmäinen, makea, kermaisa, jopa hedelmärahkamainen. Varsin kiva tuoksu!

Kuten tyypillisesti käy hazyille, jatkaa maku tuoksua melko suoraviivaisesti: kermaisaa, makeaa, hedelmäistä, utuisaa, kevyttä mutta silti selkeästi maistuvaa trooppista humalointia. Maussa on miellyttävää kepeyttä joka ei kuitenkaan ole ohuutta tai vetisyyttä. Kuten usein tulee todettua tämäntyyppisten oluiden kohdalla, ei maussa omalaatuisuus ole mitenkään erityisen vahvaa – mutta maistuvuus onneksi on. Toisaalta, ei tämä niin erinomainen maultaan ole, että sitä tarvitsisi erityisesti metsästää kissojen ja koirien kanssa… mutta jos vastaan kävelee ja hazyt ovat mieleen, ei kannata ohittaa.

Etko on yleensäkin tehnyt ihan hyvää jälkeä, ja edustaa kotimaan skenessä ehkä sellaista vahvaa bubbling under -osastoa, eniten siksi että saatavuuden kanssa tuntuu välillä olevan niin ja näin; ainakaan meidän vakiomestoissamme ei panimon tuotteisiin joka päivä törmää. Skylarkingkin omalta osaltaan todistaa, että laadusta kilpailukyky ei jää kiinni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s