Lapin Amber Lager

Lapin Panimo, Suomi. Amber lager, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Jos rehellisiä olemme – ja olemmehan me – niin Lapin Panimo ei toistaiseksi ole onnistunut meitä vakuuttamaan. Yksikään olut ei ole ollut erityisen maistuva, jos nyt ei myöskään läpeensä huono. Alemman keskikastin panimoksi olemme heidät mieltäneet… katsotaanpas onkos tämän myötä tarve uudelleenarvioida mielikuvia!

Niukan ja nopeasti laskevan vaahdon alla olut on melko mukavan värinen. Hiukan samea, suodattamaton lager on väriltään meripihkainen, mukavan rusehtavan punertava ja pronssiin vivahtava. Tuoksu on aika rapsakka, ehkä vähän metallinenkin, ja terävän peruslagermainen. Ehkä hiukan enemmän mallasta kuin aivan bulkeista bulkeimmissa, mutta kyllä tämä tuoksunsa puolesta siihen suuntaan nojaa. Ei erityisen innostava tuoksu, jos nyt ei huonokaan.

Makukin on hyvin peruslagermainen, joskin suodattamattomuus antaa tälle vähän sameaa paksuutta – tehden oluesta ikävä kyllä lievän rokkaisen. Siihen on syynsä, miksi kotimainen peruslager on suodatettu. Muuten maussa on ehkä lievää kalseaa lapinmarjaisuutta perinteisen vaaleahkon lagerin leipämäisyyden päällä, joka on ihan menettelevä piirre. Lopulta Lapin Amber Lager on kuitenkin sen verran perus, että jos (kun) rivilager on halvempi, saa sillä suunnilleen samaa paremmalla hinta-laatu -suhteella.

Lapin Amber Lager ei ole huono olut. Se ei vaan tyylissään ole mitenkään merkittävän mielekäs tai omaperäinen. Sen takia sitä ei ihan hirveästi voi kehua, eivätkä Lapin Panimon osakkeet heilahda pörssissämme suuntaan tahi toiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s