Liquid Desserts 13 – Red Velvet Coconut Christmas Cake Quad

Big Belly Brewing Company, Alankomaat. Winter ale, 11 %. Pullo, 0.33 l.

Jatkoa aiemmin arvioidulle Liquid Desserts 11 -oluelle: vaikka joulu meni jo, on nyt vuorossa joulukaakkuquadi. Winter aleksi tämä on kyllä kohtuu stydi yhdentoista prosentin vahvuudellaan, mutta olkoon.

Lasiin Nestemäinen jälkiruoka kolmetoista kaatuu nätisti vaahdoten: pullon loppukolmannes kaatuu paksun höttöisenä, kuohkeana ja mokkaisena vaahtona, joka laskeutuu melko nopeasti n. millin paksuiseksi, pysyväisemmäksi kerrokseksi. Väriltään Red velvet ei ole punainen, vaan musta – tosin lasin huvetessa punaa ilmestyy enemmän kun valoa vasten tarkastelee. Tuoksu puolestaan on jokseenkin stydi: kookos tuntuu selkeästi, mutta myös suorastaan ällömakean raskasta, rasvaista kaakaota. Todellakin överi tuoksu.

Maku ei ole yhtään vähemmän överi. Kookosta, kaakaota, täysin ylilyötyä makeutta, viinaa. Tämä on kohtalaisen tuhti olut! Tämä on kuin makeassa liköörissä uitettu rasvainen kookos-suklaakakku. Ja sitähän tässä on varmaan haettukin, eli sikäli olut on ihan onnistunut. Muuten maku on ainakin meidän pirtaamme ehkä vähän liiankin viinaisan ällömakea. Hampaat sulavat ja kurkussa korventaa, rintaan pistää, sukat haisevat emmekä tykkää Jeesuksesta.

Liquid Desserts 13 ei ole pastry stout, mutta pastry-henkinen sen maku ilman muuta on täysin ylilyödyssä rasvaisessa raskaudessaan ja makeudessaan. Pastry-henkisesti olut on myös maultaan melko yksiulotteinen, joka ei kehity suuntaan tahi toiseen oluen lämmetessä ja huvetessa. Edellinen arvioitu Liquid Desserts, sarjan numero 11, jätti meidät vähän kylmäksi, eikä tämä ikävä kyllä onnistu paljoa paremmin. Kuten edellinen, kuulostaa tämä todella hyvältä, mutta itse olut ei ihan täysin lunasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s