Hockeyfrilla Fizzy Dizzy

Morgondagens Bryggeri, Ruotsi. Berliner Weisse, 4.5 %. Tölkki, 0.33 l.

Hockeyfrilla tarkoittaa lätkätukkaa eli takatukkaa. Miten se sitten liitty tähän olueeseen? Emme tiedä. Ehkä se maistuu yhtä siistiltä kuin takatukka näyttää? Oletettavasti kuitenkaan ei, onhan sentään kyseessä Morgondagens Bryggeri… joka tekee hyvää olutta.

Lasiin Hockeyfrilla Fizzy Dizzy kaatuu hyvin niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole lainkaan. Väriltään olut on mehumaisen, melkeinpä pyreemäisen paksun punertava. Ihan vähän häivähtää oranssiin etenkin valoa vasten. Tuoksu on mehumainen, hedelmäinen, sokeroitu, makea, karkkimainen. No, onhan tämä ”candy weisse”, joten makeus ja karkkimaisuus eivät tule yllätyksenä. Oikein, oikein hyvä tuoksu.

Maun ensipuraisussa on happamuutta, ja tuhdin hedelmäisyyden kirpeyttä. Hyvin nopeasti karkkimaiset sävyt nousevat esiin; hapansokerinen kirpeys tuo elävästi mieleen karkkiremmit. Voisi melkein ounastella että valmistuksessa on käytetty suolaa, sillä vähän sen tyylistä pistelyä maussa on, joka toimii todella hyvin taittaessaan kaikkein överimmän makeita ja karkkimaisia piirteitä ihan vähän. Kirpeys ei ikinä täysin katoa, mutta astuu nopeasti taka-alalle, jättäen karkkimaiset piirteet pintaan.

Hockeyfrilla Fizzy Dizzy on juuri sitä, mitä Morgondagens tekee parhaiten: liiallisuuksiin menevän makeaa, sopivan kirpeää hipsterolutta. Erinomaisen hyvä olut ei varmaankan ole ihan jokaisen mieleen, mutta jos tykkää hapanoluista ja/tai karkkiremmeistä, kannattaa tämä testata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s