Mufloni Talviporter

WP_20151211_002

Beer Hunters, Suomi. Porter, 6.0%. Pullo, 0.33l.

Ikuinen syksy se vain jatkuu – ja Ummikot jatkavat talvioluiden juomista jotta tässä joulukuussa olisi edes jotain talvista. Maineikas Beer Hunters oli edustettuna Alkon talviolutvalikoimassa tällä kuusivolttisella tummalla oluella – aiemmin Beer Hunters on juuri tummien saralla onnistunut, Aamupala Stout oli oikein mainio markettiolut ja S-Ryhmän tämänvuotisessa talviolutkampanjassa ollut Kookosportteri oli sekin melko hyvä.

Talviporter kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahdoten – voisi oikeastaan sanoa että tämä on melkeinpä vaahdoton olut, sillä se vähäinenkin vaahto katoaa hyvin nopeasti jättäen vain aivan pienen jäännöksen mustan juoman pinnalle. Väriltään olut on, kuten porterille sopii, mustaa; valoa vasten reunoilla näkyy pientä ruskean sävyä.

Tuoksu on juoman kuutta volyymiprosenttia huomattavasti tujumpi, voisi melkeinpä olla heikompi imperiali kyseessä ensinuuhkaisun perusteella. Tuoksu on makean paahdettu, lakritsinen, maltainen ja jopa yrttinen sekä mausteinen, vaikkei ainesosaluettelossa ole mitään mausteita mainittu. Pohjaan palaneen kahvin aromit ovat vahvoina Talviporterissa, vähän kuin pannun viimeiseen tilkkaan olisi lorauttanut yrttisnapsia.

Maussa karkean paahteiset, tummat sävyt lyövät kättä kuohkean ja pehmeän suutuntuman kanssa. Karkeutta korostaa melko tuntuva humalointi, joka astuu rungon aikana esille ja puhkeaa täyteen kukkaan melko kuivaavan karvaassa jälkimaussa. Nugget-, Cascade- ja Centennialhumalilla valmistettu Talviporter ei kuitenkaan ole mikään humalapommi, vaan rungossa makean sekä palaneen lakritsinen maltaisuus dominoi. Erityisen kahvinen tai suklainen maku ei kyseessä ole. Tuoksun mausteisuus ei myöskään tunnu maussa. Osittain vähäisestä hapokkuudesta johtuen Talviporter maistuu kuitenkin aavistuksen väljähtäneeltä ja laimealta, jos nyt ei kuitenkaan vetiseltä. Tummat sävyt saisivat mielellään olla hyökkäävämpiä.

Talviporterissa on ainekset oikein hyvään juomaan, mutta ikävä kyllä tässä tapauksessa kyse on pikemminkin hukatusta mahdollisuudesta: väljähtäneen laimeutensa takia Talviporter on pettymys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s