Sunrice IPA

WP_20160226_001

Pyynikin Käsityöläispanimo, Suomi. IPA, 8.2%. Pullo, 0.33l.

Alkon käsityöläispanimokampanjan tarjonnalla jatketaan, nyt vuorossa blogistakin tutun Tamperelaisen Pyynikin kontribuutio tämänvuotiseen kampanjaan. Aivan ensimmäiseksi on todettava, että Sessiosiksarin tyyliin tehty etiketti on todella ruma, ja noin sata tsiljaardia kertaa huonompi kuin esim. Vahvaportteri-, Wanaka Stout- tai Ruby Jazz Ale-oluita koristavat etiketit. Why God why, kysymme!

Väriltään nätin appelsiinimaisen oranssinruskea olut vaahtoaa alkuun mukavasti usean sentin verran, ja kun tämä kerros haihtuu liki kokonaan, jää lasin reunuksille miellyttävää pitsiä. Lopulta oluen pinnalle jää n. millin tai kahden paksuinen pysyvämpi, marenkinen kerros makoisan näköistä vaahtoa. Komeuden kruunaa oluen hieno sameus. Ulkonäöltään varsin onnistunut tapaus, siis.

Tuoksu on melko monipuolinen: löytyy lagermaista hiivaa, sitrushedelmäistä raikkautta, riisivanukasmaista makeaa, miellyttävää puuroisuutta, ja tietenkin aimo tujaus humalaa – ei tosin kissanpissimäisessä vaan miellyttävän virkistävässä muodossa. Tuo lagermainen piirre vähän epäilyttää, se myönnettäköön!

Tuoksun raikkaudesta ei ole juurikaan merkkejä maussa, joka on melko samea ja tunkkainen. Suutuntuma on pehmeä, osittain kiitos vaahdon, mutta maku on tunkkaisuudessaan terävä; siinä on aavistus sitrusmaista hedelmäisyyttä, mutta hiivainen ja jopa lagermainen (mutta ylilyödympi) humalointi tekee kaikki raikkauden ja virkistävyyden yritykset tyhjäksi. Etenkin melko tuntuvassa jälkimaussa kuivan hiivainen humalointi on epämiellyttävää – tulee bulkkilager mieleen, tosin tuhdimpana. Alkoholinkin polttelua tuntuu, mikä ei yllätä, sillä onhan tässä 8.2% edestä potkua, muttei yhtä voimakkaana kuin esim. useimmissa samanvahvuisissa tummissa oluissa.

Ikävä kyllä Sunrice IPA – joka nimensä veroisesti on valmistettu riisiä käyttäen – on melkoinen pettymys niin IPA:na kuin Pyynikin tuotteenakin. Tunkkaisen tympeä maku ei vain onnistu olemaan nautittava eikä edes oikeastaan vähänkään mielenkiintoinen. Se on vain tympeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s