Mufloni CCCCC IPA

WP_20160603_001

Beer Hunters, Suomi. IPA, 7%. Pullo, 0.5l.

Se on kesä nyt, ja mikäs olisikaan kesäisempi oluttyyli kuin IPA? Eli linnunlaulua, tuulen havinaa puissa ja Helsinki-Vantaalle laskeutuvia lentokoneita kuunnellen, kaikki kesäisen kauniita ääniä, nautimme parvekkeella kesän ensimmäisiä parveke-oluita.

Tuoppiin Muflonin viiden ceen ja seitsemän voltin IPA kaatuu runsaasti vaahdoten. Vaahto on kaunista, likaisen luonnonvalkoista, tiheää, runsasta ja erittäin pysyvää. Tiivistä ja juomaan kutsuvan herkullista. Kaiken kukkuraksi se jättää esimerkillisen nättiä pitsiä tuopin reunoille. Väriltään olut on IPAksi hyvin tumma: vaaleuden sijasta siinä on syvää punaa, kastanjaista ruskeutta ja toffeemaisuutta. Kaunis väri, olut näyttää mainiolta tuopissa.

Tuoksu on rehevän humalainen, jonka alla on vahvan maltainen pohjavire. Oluessa on myös selkeä jos nyt ei erityisen korostunut brittityylinen, pähkinäinen vivahde. Tuoksukin on hyvin tuhti ja värin tavoin syvempi kuin keskiverto-IPAlla. Ja herkullinen sekin, oikein vesi herahtaa kielelle.

IPAksi erikoinen luonne jatkuu maussa: tässä on nimittäin hyvin miedosti mutta juuri sopivasti hiilihapotettu olut, minkä takia suutuntuma on kermaisen pehmeä ja maussa on aavistus heinäisyyttä. Ajatukset menevät real alejen suuntaan. Humalaa maussa on toki reilusti, mutta myös jo tuoksussa tuntunutta brittialehenkistä pähkinäisyyttä ja makeaa, karamellista maltaisuutta. CCCCC vie ajatukset ilman muuta britteihin jenkkien sijaan: jos tätä väittäisi reilusti humaloiduksi hybridihenkiseksi bitteriksi, voisi väittämä jopa mennä läpi jos ei tietäisi mitä tuopissa on. Humala on reilun kuivaa ja keskikatkeroista, ja siinä on appelsiinisen hedelmäisiä sävyjä jotka tasapainottavat humalointia mukavasti. Kokonaisuutena CCCCC on monipuolinen ja loistavan tasapainoinen, mutta silti vahvasti humaloitu olut. Komeuden kruunaa viipyilevä, havumaisen raikas, metsäinen jälkimaku.

Muflonin oluet ovat yleensä olleet oikein makoisia ja aina kielineet omistautumisesta, ammattitaidosta ja näkemyksestä – jopa silloin kun olut ei maultaan ole sopinut pirtaamme. CCCCC ei ole poikkeus tähän: hyvällä tavalla hiukan normista poikkeava IPA joka on kaiken kukkuraksi varsin mainio tapaus… ja varsinainen oluiden kansikuvapoju: nätin näköinen, nätin tuoksuinen ja kaiken lisäksi vielä maistuu hyvältä. Ohh, suit you Sir!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s