Chouffe Soleil

WP_20160722_001

Brasserie d’Achouffe, Belgia. Vaalea belgiale, 6%. Pullo, 0.33l.

Alkon kesäolutkampanjan tuotteisiin perehtyminen jatkuu; tämä oli toinen kahdesta kyseisestä valikoimasta ostamastamme oluesta. Olihan se aivan pakko ostaa Brasserie d’Achouffen olut, heiltä kun ei huonoa ole vastaan tullut – eikä tullut vieläkään.

Olutlasiin Soleil kaatuu nätisti vaahdoten mukavan kevyttä, ilmavaa ja eläväistä vaahtoa joka alun parin sentin kerroksesta haihtuu lähes kokonaan nopeasti, jättäen epämääräistä hiivaista sameutta oluen pinnalle. Väriltään olut on kalpean banaaninen, saison- ja vehnäolutmainen. Hyvin sameaa Soleil on myös, luonnollisesti, muttei silti ylen raskaan oloinen. Kalpea väri antaa oluelle kevyen muttei ohuen ulkoisen olemuksen.

Tuoksu seuraa samaa belgiale kohtaa saisonin ja/tai vehnäoluen -tyyliä kuin tuoksu: tässä on sitä vaalealle belgialelle ominaista, hedelmäisen maltaista tuoksua, ja sen päällä saisonmaisen heinäisiä ja hentoja vehnäolutmaisen banaanisen makeita sävyjä. Samoin kuin olemus, on tuoksu kevyt muttei ohut, ja varsin oiva.

Maku seuraa olemuksen ja tuoksun askelmerkkejä. Suutuntuma on melko paksu ja tuhti, ja kohtalaisen hapokas, mutta maku on miellyttävän kepeä. Kuten monessa vaaleassa belgialessa, on Soleilinkin maltaisuudessa hiukan samaa korkealaatuisen vaalean lagerin kanssa, rapsakkaa ja hedelmäistä, mutta makua syventää miellyttävä ruohoinen makeus – saison ja vehnäolut nostavat taas päätään. Makuun tuo tuhtiutta lievä hiivainen sameus, joka ei kuitenkaan pilaa oluen raikastavuutta eikä miellyttävää helppoutta. Jos jotain lähtee kritisoimaan, niin jälkimaku on hyvin lyhyt ja jättää tyhjän kosteuden suuhun. Se on kuitenkin kaikkeen muuhun verrattuna pieni rike joka ei pilaa Soleilia. Alkoholista poltteluakin esiintyy hiukan, muttei häiritsevissä määrin.

Chouffe Soleil on oiva kesäinen belgiale, mutta ei vain sitä: kesäisen luonteensa takia Chouffe Soleil on vaalea belgiale helpoimmasta päästä, ja toimisi siten melko varmasti hyvänä sisäänheitto-oluena vähän vaativampien belgien maailmaan. Belgian tonttupanimo onnistuu jälleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s