Smog Rocket

WP_20160820_007

Beavertown Brewery, Englanti. Savuporter, 5.4%. Tölkki, 0.33l.

Viron tuliaisia vieläkin, majavacityn savusumuraketti tarttui mukaan laivan myymälästä. Tämä olut on Ummikoille entuudestaan tuttu, ja edelliskerralla se todettiin todella hyväksi – silloin tosin oli jo alla varmaankin pitkälle kolmattakymmenettä olutta, mikä saattoi vaikuttaa asiaan. Ehkä. Ummikoiden tieteellisen tarkat makuaistit, jotka on kalibroitu tarkasti ja varmasti juuri oluiden maisteluun, eivät nimittäin ihan vähästä sekaisin mene. Toisin kuin päät.

Tyylilleen uskollisesti yönmusta Smog Rocket kaatuu hienolla kuvalla varustetusta tölkistä mukavan reilusti vaahdoten tummahkoa vaahtoa, jonka sävy tuo mieleen cappucinomoussen. Heti kaadon jälkeen vaahtokukka on usean sentin paksuinen, mutta kutistuu nopeasti muutaman millin paksuiseksi ja epätasaiseksi pysyväiseksi kerrokseksi.

Tuoksu on tumma, tuhti ja napakka. Se todellakin tuoksuu savusumulta, oikein kunnon savunkyllästämältä hernerokkasumulta. Savua, karrellepalaneisuutta, lämmintä autonkumia, vahvaa tummapaahtokahvia, ripaus mausteisuutta ja kevyitä colamaisia, tervaisia sävyjä. Oikein mukava joskin aavistuksen päällekäyvä tuoksu.

Suutuntuma on melko kevyt, eikä olut ole maultaan lainkaan niin tuhti kuin tuoksu. Savuisuus taipuu enemmän makeaan kuin paahtuneeseen tai palaneeseen päin, ja etenkin rungon vaihtuessa jälkimakuun tulee tuntuva makeuden piikki maussa. Smog Rocket ei myöskään maultaan ole yhtä tumman paahtunut kuin tuoksu; sen sijaan se tasapainottelee melko hyvin tahmean tervaisen makeuden ja aisoissa pysyvän paahtuneen tummuuden välillä. Hiukan valjun suutuntuman takia Smog Rocketista saa parin ensimmäisen kulauksen aikana sellaisen fiiliksen, että runko kaipaisi tuhtiutta, mutta nopeasti rungon maut kerrostuvat suuhun sen verran että Smog Rocket paljastuukin olevan juuri passelin tuhti sellaiseksi kevyemmän puoleiseksi savuporteriksi: tämän oluttyylin saralla Smog Rocket on nimittäin sitä helpoiten lähestyttävintä päätä. Pääosin Smog Rocket onkin oikein oiva savuporter, vaikka ei miksikään ikihitiksi nouse; rungossa voisi olla vähän lisää monipuolisuutta ja toisaalta jälkimaku voisi olla sekä pidempi että tuntuvampi, mutta kelpaa näinkin.

Aivan niin hyvä kuin muistelimme Smog Rocket ei ole, mutta eivät ne oluenkyllästämät makusensorit ihan väärässä myöskään olleet. Smog Rocket on kuin onkin hyvä savuporter, jos nyt ei kuitenkaan tyylinsä kirkkainta kärkeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s