The Immortal

wp_20161212_001

Elysian Brewing Company, USA. IPA, 6.3%. Pullo, 0.33l.

Joulukalenteri jatkuu! Ummikot laahaavat pahasti perässä, nyt on vuorossa vasta seitsemäs luukku, mutta kyllä me vielä maaliin asti ehditään jouluaatoksi…

Seattlelainen, hienosti nimetty Elysian osallistuu Saveur Bieren joulukarkeloihin kuolemattomalla IPA:llaan, joka ei nyt välttämättä ole se jouluisin oluttyyli. Etenkin kun The Immortal on väriltään sitä kirkkaampaa päätä appelsiinisen oranssisessa, meripihkaan vivahtavassa värissään. Kirkkaan ja läpinäkyvän oluen päälle muodostuu kaataessa pientä vaahtoa, joka kuitenkin katoaa nopeasti jättäen vain epätasaisen, ohuen kerroksen. Tuoksu on pitkälti melko tyypillinen tyylille, mutta The Immortalissa on pientä kivaa kermaisuutta, ja se kallistuu hiukan makean mandariiniseen sitruksisuuteen sukkamehun sijaan. Kevyt, raikas ja nenää miellyttävä tuoksu.

Maku on humalaisempi kuin tuoksu, alusta jälkimakuun asti valkoisen roskaisen appelsiinin mehumainen mutta silti katkeroinen maku on se voimakkain. Kevyen toffeemainen maltaisuus antaa rungolle vähän pontta. Jälkimaku on hallitun humalainen; selkeästi katkeroinen sitruksisella tavalla, muttei silti ylilyödyn kuivaava. Sekä laadultaan että maultaan melko keskiverto-IPA: varsin tavanomainen, ihan hyvä muttei kovin massasta erottuva – ei tämä ole sitä kamaa, mistä eepoksia kirjoitetaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s