Noblesse Extra-Ordinaire (Saveur Biere special edition)

wp_20161219_001

Brouwerij De Dochter Van De Korenaar, Belgia. Belgityylinen vaalea ale, 7%. Pullo,0.33l.

Olutkalenterin olutsateenkaaresta on nyt vuorossa ensimmäinen vaalea belgiale, nimihirviö Brouwerij De Dochter Van De Korenaarin ilmeisesti vain Saveur Biereä varten valmistettu, kuivahumaloitu Noblessen Extra-Ordinaire -versio. Onpa nyt ekslusiivinen ja fiini olo!

Lasiin Noblesse kaatuu keskirunsaasti vaahdoten vaaleaa, hapokasta ja eliniältään melko lyhytkestoista vaahtoa. Vaahto asettuu melko tasaiseksi ohueksi kerrokseksi oluen päälle. Väriltään Noblesse on kalpean syksyisen olkinen, jossa on selkeä punertava häivähdys. Tuoksu on raikas, hiivainen, maltainen, vehnäisen hedelmäinen ja limppumaisella tavalla leipäinen. Ei paha!

Maussa hedelmäinen maltaisuus korostuu, jota reunustaa leipätaikinamainen hiivaisuus, joka muuttuu jälkimaussa kuivaavaksi, jauhoiseksi humalan karvaudeksi. Rungolle alkoholi antaa pyöreyttä, sillä pääosin kevyemmänpuoleinen makumaailma ei pysty eikä tunnu oikeastaan yrittävänkään peittää alkoholia. Silti alkoholi ei nielussa polttele. Suutuntuma on mukavan täyteläinen eikä ylihapokas, ja antaa siten kermaista luonnetta maulle. Tämä tuo tosiaan monella tavalla mieleen aavistuksen makean, kotikeittiössä tehdyn ranskanlimpun. Kuivahumalointi ei tuo niinkään stereotyyppistä potkivaa humalan makua olueeseen, vaan tuntuu oivasti korostavan jauhoisia piirteitä oluessa.

Näkisimme, että mikäli pistää Saveur Bierelle tilausta menemään, kannattaa pullon tai kaksi tätä mainiota olutta lisätä pakettiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s