Selassie

wp_20161228_001

Omnipollo, Ruotsi. Imperial Stout, 11%. Pullo, 0.33l.

Jah on suosiollinen meille, kalenteri on kahta olutta vaille juotu ja nyt on vuorossa olut jolle on ladattu kosolti odotuksia: Omnipollo on mainio panimo, ja tässä imperial stoutissa on käytetty valmistuksessa Etiopialaista kahvia sekä vaniljansiemeniä. Kutkuttava kombinaatio.

Vaikka onkin vahva olut, vaahtoaa Selassie runsaasti: usean sentin kerros on väriltään tumman suklainen, tiheä ja mokkainen. Se haihtuu pikkuhiljaa jättäen lopulta n.puolen sentin kerroksen pysyväisempää vaahtoa sekä kiitettävästi pitsiä. Olut on väriltään musta kuin vuosi 2016. Hemmetin vuosi, veit meiltä Leiankin. Tuoksu on jykevä ja vahva, mutta silti samettisen pehmeä runsaassa kahvisuudessaan. Suklaisiakin sävyjä löytyy helposti, ja vähemmän yllättäen myös alkoholia. Kerrassaan mainio tuoksu.

Selassie tulee suuhun hellästi (tirsk!), ulkoisesti niin kovin jykevä olut on suutuntumaltaan samettinen ja vaikka maussa riittää voimaa, alkaa runko suorastaan varovaisesti, kasvaen kohti suklaisen kahvista crescendoa, joka puolestaan johdattelee maun itsevarmasti kohti jälkimaun finalea, joka on kuin ripaus hyvin tummaa suklaata ja kuppi äärimmäisen hyvää tummapaahtokahvia. Vaniljaa mausta ei ihan hirveästi löydä muuten kuin tummuuden tasaajana, mutta toisaalta maussa on pientä, siihen hyvin istuvaa mausteisuutta.

Nyt kävi niin, että Abominable Snowman kohtasi vertaisensa – ei voittajaansa, vaan vertaisensa. Melko samaa makumaailmaa edustava kaksikko ovat laadullisesti erittäin tasaisia, joten ellei 24. luukun olut rykäise näiden ohi, on luvassa jaettu ykkössija Abominablen ja Selassien välillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s