Three Lions

wp_20161230_001

Real Ale Brewing Co., Yhdysvallat. Imperial IPA, 8%. Pullo, n. 0.65l.

And now after this interruption, we will resume regular programming. Eli olutkalenteri on ol(l)utta ja mennyttä, nyt takaisin normaaliin. Melkein. Jatkamme nimittäin Teksasista tulleen paketin sisällön perkaamista, eli oluita joita ei taatusti Suomesta löydä. Ähäkutti.

Nyt vuorossa oleva kolme leijonaa l. Three Lions ei ole jämäviski, vaan teksasilaisen Real Ale -pienpanimon tuhti IPA, jossa on humalalajikkeina käytetty yleisempien Simcoe- ja Amarillo -lajikkeiden lisäksi ainakin Ummikoille uutta Lemondrop-lajiketta. Jännä nähdä miten tämä uusi lajike vaikuttaa makuun!

Lasiin Three Lions kaatuu nätisti vaahdoten useamman sentin paksuisesti. Pysyväiskerros on n. sentin luokkaa, pitsiä jättävää, kiiltävän marenkista, paksua vaahtoa. Olut on väriltään appelsiinimaisen ja aurinkoisen oranssinen, meripihkan sävyinen, ja samea joskaan ei mitenkään rokka-tasolle asti.

Tuoksu on jännä: sitruunamehutiivisteen ja mangon kaltaisen, makeamman trooppisen hedelmän aromit jylläävät. Sitruunamelissaa, jonka alla on roskaista appelsiinimaisuutta. Erikoinen, raikas ja mehuisa tuoksu – oikein kiva!

Maku ei ole samalla tavalla raikas kuin tuoksu, muttei millään muotoa tunkkainenkaan. Oikea sana on paksu – kuvailee sekä makua että suutuntumaa, ikään kuin oluessa olisi hedelmälihaa mukana. Hedelmäinen, appelsiinimainen maku on Rybb & Deckers -tyylillä lihaisan paksu. Tätä korostaa oluen vähähappoisuus. Maussa on vaikeasti kuvailtavaa lämpimyyttä, joka vie ajatukset kesähelteisiin, auringonlaskuihin ja hyviin drinkkeihin. IPA:ksi jälkimaku on melko hellä (muttei heikko); humala jää kyllä suuhun melko pitkäksi aikaa, mutta varsinaisen karvauden sijasta se on pikemminkin kevyelti hedelmäisen hapanta. Pikkuhiljaa alkoholi rupeaa puskemaan läpi nielussa ja vatsassa, mutta pysyy maltillisissa rajoissa.

Three Lions on oikein hyvä, hiukan erilainen IPA, jossa paksu hedelmäisyys ja kesäinen trooppisuus yhdistyvät luomaan oivan, hitaasti nautittavan vaalean alen. Vaikea sanoa kuinka isossa roolissa Lemondrop-humala Three Lionsin maussa on, mutta joka tapauksessa kyseessä on IPA-olut jossa on ripaus aidosti omaa luonnetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s