Fade To Black

wp_20170113_001

Left Hand Brewing Company, Yhdysvallat. Stout, 8.5%. Pullo, 0.355l.

Teksasin paketti on kaluttu loppuun, joten siirtykäämme johonkin aivan muuhun… Yhdysvaltalaiseen stoutiin! Left Hand ei nimenä ole aivan vieras, ja heiltä aiemmin maistamamme milk/sweet stout oli sen verran mainio, ettei kauaa tarvinnut arvuutella että ottaako tämän Alkon hyllystä vai ei…

Mukavan runsaasti tumman ruskean ja mokkaisen värisesti vaahtoava olut on väriltään musta. Piste. Vaahto on pitkäikäistä, pysyväiskerros on sentin paremmalla puolen ja yhdistettynä mustan oluen ehdottomuuteen, on lopputulos silmiä miellyttävä. Tuoksussa on tummaa, jykevää ja rakeista paahtuneisuutta, lakritsia ja myös yrttimäistä, melkein mentholiin vivahtavaa Vicks-salvamaista kirpeää raikkautta. Hiukan tulee Fisherman’s Friends tms. pastilli mieleen. Nenässä viipyilevä, voimakas, tuhti ja miellyttävä tuoksu.

Suutuntuma on erittäin täyteläinen ja pehmeä. Maku puolestaan ei ole lainkaan samanlainen kuin Siperia, mutta tuo silti mieleen Siperian. Siinä missä Siperiassa potkua jykevyyteen antaa voimakas humalointi, ajaa tässä samaa asiaa jo mainittu Vicksmäinen yrttinen raikkaus. Sen alla on makeaa, tummaa lakritsisuutta ja ripaus todella, todella tummaa ja kitkerää makeuttamatonta kaakaota, sekä lievä ripaus stögismäisyyttä. Melko nopeasti nielussa rupeaa tuntumaan alkoholin korventelu, joka ei kuitenkaan mene liiallisuuksiin, ja jälkimaku on pikemminkin makeaan kuin karvauteen taipuva. Voimakkaiden makujen, yrttisyyden ja liki palaneen lakumaisuuden yhdistelmä voisi helposti mennä väärällä tavalla överiksi, mutta Fade To Blackissa nämä tasaavat toisiaan, ja lopputulos on makuelementteihin nähden yllättävän ja mukavan tasapainoinen, sopuisa sekä nautittava. Ehdottomasti suositeltava olut tummien ystäville.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s