Vanilla Cake Fever

wp_20170121_003

Sori Brewing, Viro. Imperial baltic porter, 9.9%. Pullo, 0.33l.

Eilen Ummikot maistoivat ravintolassa Brewdogin 16.5% -volttista Tokyo* -imperial stoutia. Siihen verrattuna Sorin Vanilla Cake Feverin 9.9% volyymiprosenttia on pientä, mutta ennakoimme silti että todella tuhti olutnautinto on edessä (tulevaisuuden Ummikot lähettävät sellaisia terveisiä että nappiin meni molemmat arvaukset: sekä tuhti että nautinto)…

Lasiin tanakan yönmustan värinen Vanilla Cake Fever kaatuu pahemmin vaahtoamatta; vähä vaahto on tumman ruskeaa ja nopeasti katoavaa, pysyvää vaahtoa jää vain ripaus lasin reunoille. Raskaan oloisen oluen tuoksu on makean salmiakkinen, josta nimen vaniljaisuutta aistii helposti. Lämmetessä tuoksuun tulee myös lakufudgemaisia piirteitä. Tuoksu on tuhti ja täyteläinen, mutta kiitos vaniljan myös makean raikas. Jälkiruokamainen tuoksu on äärimmäisen herkullinen.

Suussa tuhdilta tuntuva Vanilla Cake Fever ei jää maussa tuoksusta jälkeen. Salmiakkisuutta on maussa yllättävän paljon, mutta sitä tasapainottaa oivasti etualalla oleva makea vaniljaisuus. Rungon taittuessa kohti jälkimakua nousee esiin myös hyvin tummapaahteista, vahvaa kahvia. Jälkimaussa tummapaahdon kitkeryys yhdistyy humalan katkeroon, eikä lähde ihan hetkessä suusta pois. Maussa on hiukan alkoholisuutta, mutta kevyemmin kuin näin vahvalta oluelta odottaisi.

Yleensä hyvin onnistunut Sori Brewing tekee sen taas – onnistuu nimittäin.Vanilla Cake Fever on melko monipuolinen, kerrassaan loistava vahva imperial porter, jota kelpaa siemailla hitaasti päivän päätteeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s