Sesoon

WP_20170401_001

Õllenaut Pruulikoda, Viro. Saison, 5.3%. Pullo, 0.33l.

Aivan ensimmäiseksi haluamme kommentoida pullon sisällön määrää: kahteen pieneen lasiin jaettuna olutta oli aivan piirun yli 15cl molempiin, juuri ja juuri millin viivan yli, mistä ei mitenkään tule 0.33l vaan ehkä 0.301l. Piru vieköön, meitä on vedätetty!

Noh, olkoon. Virolainen Ollenaut on tähän mennessä ollut hiukan vaihtelevanlaatuinen panimo, jonka oluista osa on ollut vallan mainioita ja osa pettymyksiä. Katsotaan kumpaan panimon ruissaison menee!

Väriltään Sesoon on tummempi kuin tavan saison – lienee rukiin ansiota. Väri on samean nougatmaisen punaruskea ja mukavan täyteläinen. Tuoksu ei sekään ole aivan perussaisonin, vaan heinäisen happamuuden lisänä on tahmeanmakeaa toffeemaisuutta. Aika kiva tuoksu: selkeästi saisonin tuoksu, mutta onnistuneella twistillä.

Maussa rukiisuus tuntuu ennen kaikkea karkeana rakeisuutena, jota emme ole perinteisissä saisoneissa kohdanneet. Muuten Sesoon on melko tavanomainen, varovainen saison joka ei ole oikein hapan, muttei myöskään vehnäolutmainen kuten makeimmat saisonit. Ihan ripauksen ummehtunut maku on, muttei onneksi niin paljon että haittaisi. Ei mikään merkkitapaus, muttei myöskään katastrofi: kohtuu mielikuvitukseton, ehkä vähän tylsäkin mutta silti perushyvä saison. Ei siis napakymppi eikä huti, vaan jossain sinne keskivaiheille Sesoon asettuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s