Käthe & Martin

WP_20170524_003

Käthe: Stadin Panimo, Suomi. Red ale, 4.5%. Pullo, 0.33l.
Martin: Stadin Panimo, Suomi. Lager, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Reformaation merkkivuoden kunniaksi Stadin Panimo, olutkauppa Pien (käsittääksemme pulloja myytiin vain sievässä Pienessä) ja Kallion seurakunta pistivät hynttyyt yhteen ja julkaisivat kaksi juhlaolutta pienessä erässä. Mitäköhän Päivi ”Ei!” Räsänen tuumaa moisesta? Ihan sama, me olemme jumalattomia pakanoita ja kaiken lisäksi ihan jumalattoman isoja olutfaneja. Että sellaista, kautta Ukon!

Arvostelemme oluet rinta rinnan, sillä – ja tässä tulee spoileri – olemme maistaneet näitä jo ennenkin, eikä kumpikaan ollut erityisen hyvä tahi mieleenpainuva, joten pistetään ne samaan syssyyn.

Lasiin molemmat oluet kaatuvat melko runsaasti vaahdoten, ja ehkä hiukan yllättäen Martin -lagerin vaahto on kestävämpää ja runsaampaa. Molemmista jää kivaa pitsiä lasin reunoille. Väriltään Käthe on punertavan likaisenruskea, hiukan pronssin sävyinen, ja Martin puolestaan peruslagerin hailakan keltaoranssi. Käthe tuoksuu kirpeän marjaiselle ja hiukan kissanpissimäiselle, Martin puolestaan hiukan sokerisen makeanimelälle. Käthen tuoksu on hyvin voimakas ja hiukan huussimainen saison/farmhouse ale -henkisellä tavalla, kun taas Martinin on melko hienovarainen. Ei mitään erikoisen hienoa kummassakaan.

Martinin maku on hyvin kevyt, vetinen jopa, mutta siitä löytyy hiven hunajaa kevyen lagermaisuuden päällä. Käthessä puolestaan maistuu kirpeä syysmarjaisuus maussakin, vaikka ainesosat ovat reinheitsgebotin mukaisia, eli marjaa ei ole käytetty; mustaviinimarjaa muuten melko ohuen ja laimean maun päällä. Kumpainenkaan ei todellakaan ole mikään merkkitapaus, vaan päinvastoin hyvin yhdentekeviä ja unohdettavia oluita nämä ovat.

Reformaatio tuli, oli ja meni, eivätkä nämä merkkivuoden oluet saa Ummikoita, jotka toki ovat niin vanhoja että muistavat tuon ajan, mitenkään nostalgisiksi tahi kaihoisiksi – paitsi kenties paremman oluen perään. Todellisia pohjanoteerauksia StaPalta, nämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s