Tõmmu Hiid

WP_20170707_001

A Le Coq, Viro. Tumma lager, 4.7%. Pullo, 0.5l.

Tarinan mukaan Tõmmu Hiid oli paikallinen virolainen Vaahteramäen Eemeli, joka tunki olutpullon sinne minne aurinko ei paista ja joutui isänsä kanssa lääkäriin poistamaan sitä. Kunnianosoituksena tälle tarinalle A Le Coq teki tämän oluen. Edellä oleva on tietenkin täysin hatusta vedettyä eli puutaheinää eli bullshittiä eli hevonkukkua, mutta saatiinpahan aloituskappale tällekin arviolle.

Untappd’issa Viennalaislageriksi luokiteltu tumma lager kaatuu lasiin jonkin verran vaahdoten, mutta pysyväiskerros on epätasainen, paksuimmillaan millin luokkaa oleva, hiukan mokkaan vivahtava väriltään. Olut itse on väriltään punertavan tummanruskea, kastanjainen ja miellyttävän täyteläinen – ikävä kyllä se onkin ainoa täyteläinen asia oluessa! Tuoksu on melko vaimea, mutta siinä voi aistia tummalle lagerille tyypillisiä makean maltaan ja tumman hedelmän sävyjä. Aavistuksen tunkkainen tuoksu on, josta löytyy lievää ja epämiellyttävää kalaisaa juonnetta.

Tommu Hiid on myös maultaan melko tyypillinen mutta hento tumma lager: makea tumma maltaisuus dominoi, mukana myös hiukan hapokasta leipäisyyttä, mutta auttamattomasti liian laimeana. Olut ei ole varsinaisesti vetinen maultaan, vaan ohut ja vaimea. Maku itsessään on mielikuvitukseton ja tavanomainen mutta muuten aivan kelpo tumman lagerin maku, mutta sen pitäisi olla reilusti tanakampi jotta Tommu Hiidistä olisi kilpailijaksi esim. Kozelin tummalle. Onneksi tuoksun tunkkaisuus ei kuitenkaan yletä makuun asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s