Naftali

D__Pictures_Camera Roll_WP_20170707_006

Browar Golem, Puola. Sour ale, 3.5%. Pullo, 0.5l.

Ummikoita pelottaa. Nyt on vuorossa Puolassa tehty norjalaistyylinen olut, tarkemmin Norsk sour oatmeal milk farmhouse hoppy ale. Mikäs hemmetti se sellainen on? No juuri sellainen. Ja oluen kun kaataa lasiin… noh, niin noh.

Niin, oluen kun kaataa lasiin. Tämä on kuin pullollinen Ryb & Dekker -mehutonkan viimeistä lorausta, jossa on enemmän hedelmälihaa kuin mehua. Aivan älyttömän paksu, roskainen Naftali on täynnä sattumia, jotka nopeasti laskevat lasin pohjalle, muodostaen lähes sentin paksuisen AIVAN SAATANAN EPÄILYTTÄVÄN kerroksen. MITÄHÄN VITTUA, kysymme vaan! Tämän ohella olueeseen jää uimaan hyvin reilusti sattumia ja roskia.

Väriltään olut on hailakan keltainen, jossa on maitomaista vaaleutta. Ihan nätti joskin hiukan omituinen väri. Tuoksultaan olut on kuin hapanta kissanhiekkistä, eli urealta vivahtavaa humalaisuutta ja tuntuvaa joskin ei ihan hirveän överiä happamuutta. Ei mitenkään toivoton tuoksu.

Keksisimmeköhän vielä jotain sanottavaa tästä ennen kuin on pakko laittaa tätä suuhunsa?

Emme kai, joten… hölökyn kölökyn ja kertokaa sukulaisille terveisiä jos emme selviä hengissä! Hapanta on, ja humalaista todella sitruunaisella tavalla. Tulee mieleen TV Mix -karkkipussien kirpeät sitruunakarkit. Jälkimaussa on pistelevää, todella voimakasta humalaa. Pahaa sellaista, joka kaiken lisäksi vielä kerrostuu eikä ainakaan parane niin tehdessään. Kummallista tämä on, ja tavallaan tässä yhdistyy hapanoluiden ja kissanpissi-IPA -oluiden pahimmat puolet. Tai vaativimmat, ihan miten asian haluaa ilmaista. On se paskankin syönti varmasti vaativaa. Suutuntuma on, oluen roskaisuuden huomioon ottaen, yllättävänkin kevyt ja helppo. Ulkoisesti olut kun näyttää puurolta.

Herää pakosti miete, että onko Browar Golem lähtenyt siitä, että norjalaista makumaailmaa edustaa turskan ohella esim. surströmming, ja lähtenyt tekemään hiukan sen henkistä olutta. Paha sanoa, mutta aika paha olut tämä on. Kai sen kuriositeettina voi kaupasta poimia mukaan jos vastaan sattuu, mutta mitään mukavaa makukokemusta ei kannata odottaa.

Paha olokin tästä tuli. Toiminee ummetuslääkkeenä.

Loppuun vielä pari kuvaa jotka saattavat järkyttää herkimpiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s