Mufloni Doppel Apfel Weizenbock

D__Pictures_Camera Roll_WP_20170723_001

Panimo Beer Hunters, Suomi. Weizenbock, 9%. Pullo, 0.5l.

Beer Huntersin oluita saa harmillisen vähän ja harvoin ainakaan meiltä päin. Siksi onkin aina tartuttava tilaisuuteen kun Alkostamme (tai ruokakaupasta) niitä löytyy. Mitään varsinaista superhittiä Mufloni -nimikkeen alla emme ole kohdanneet, mutta monia erittäin miellyttäviä ja mielenkiintoisia oluita kylläkin. Tämänkertainen olut lupailee hyvää: tuhti yhdeksänvoltinen vehnätuplabock on valmistettu käyttäen omenaa, muskottipähkinää ja kanelia tavanomaisten valmistusaineiden ohella.

Runsaasti vaahtoava Doppel Apfel Weizenbock – tästä lähin Apfel – on väriltään hyvin tumman punertava, melkeinpä musta. Kaatovaiheessa vaahtoa on usean sentin verran, ja pysyväiskerroskin on usean millin luokkaa, tasaista ja nätin kermaista, melko tiivistä. Tuoksussa on mausteita; sekä kanelia että muskottipähkinää löytyy, kuten myös omenaa. Lopputulos on, kuten maustetuissa oluissa usein, hedelmäkakkumainen. Omenaakin tuntuu, joten hedelmäkakkumaisuus kallistuu omenapiiraaseen. Myös glögimäistä lämpöä tuntuu tuoksussa, mikä ei ole tyystin vierasta tuplapukeille.

Suutuntuma on paksu, kermaisa ja kuohkea. Maussa tuntuu päällimmäisenä mausteet, joskaan eivät yhtä korostettuina kuin varsinaisissa mausteoluissa. Niiden alta aistii tuplapukkien tummaa, siirappisen tahmeaa, voimakasta maltaisuutta ja yhdeksän volyymiprosentin verran alkoholia, joista jälkimmäinen tekee itsensä myös tunnetuksi nielussa. Voimakkaan tummuutensa ja korkean volttimääränsä ansiosta Apfelin maku painottuu selkeästi doppelbockin, ei weizenbockin suuntaan. Maku on täyteläinen ja tahmaisen makea, ja mausteisuus tuo Apfeliin pientä erikoista lisää, twistiä tavan doppelbockin makuun. Harmillista kyllä maussa ei omenaa juurikaan tunnu.

Vaikka Apfelilla on omaa mausteista luonnettaan, on se kuitenkin pääosin sen verran lähellä perinteisempien doppelbockien makumaailmaa, että ko. tyylin ystävät uskaltavat kokeilla tätä olutta. Muflonille tyypilliseen tapaan Apfel on sinänsä onnistunut ja mallikas tyylinsä edustaja, mutta kaikesta huolimatta se vaikeasti määriteltävä, abstrakti jokin jää puuttumaan, minkä takia tästäkään oluesta ei ole klassikoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s