Timmermans Kriek Lambicus

WP_20170805_001

Brouwerij Timmermans, Belgia. Kirsikkalambic, 4%. Pullo, 0.25l.

Lontooksi käytetään neitsyyden viemisestä termiä ”pop the cherry”, joten onkin mitä soveliainta että Ummikkoin blogin lambic-neitsyys menee nimenomaan kirsikkalambicin muodossa. Tyyli on sinänsä tuttu jo ajalta ennen kuin Ummikko N joi olutta; Lindemanin kirsikkalambic on itse asiassa yksi syistä miksi edellämainittu N päätti perehtyä oluen saloihin. Jostain syystä lambicia ei tähän mennessä ole vaan tullut arvioitua blogissa.

No, korjataan se tyylinsä klassikolla, Timmermanin Kriek Lambicusilla, jonka etiketissä jopa lukee ”The world’s oldest” – tiedä tuosta sitten, mutta Lindemans Kriekin ohella tämä on Suomessa varmasti yleisimmin saatavilla oleva kriek lambic.

Lasiin Kriek Lambicus kaatuu niukasti vaahdoten, eikä pinnalle jää kuin ohuen ohuita vaahdon rippeitä. Väriltään Lambicus on syvän, mehumaisen, kirsikkaisen rubiininpunainen. Oikein nätti väri. Tuoksu on kirsikkainen ja täyteläinen; oluen ominaistuoksua tästä on turha lähteä etsimään. Tosin, kun valmistusaineista kirsikkaa on jopa 13.5%, niin olisihan se ihme jos se ei tuoksuisi! Kaunis tuoksu, toden totta.

Yllä mainitulla kirsikkamäärällä ei tule varmaan yllätyksenä, että maussakin kirsikka jyllää? No eipä tule, ei! Makean, mehumaisen ja sokerisen kirsikkaisuuden alta löytyy kuitenkin ripaus lambicmaista happamuutta, joka antaa mukavaa lisäpotkua oluelle. Kriek Lambicus on kevyt, helppo, virkistävä ja mehumaisuudessaan tyystin epäolutmainen olut – voimme surutta sanoa, että tässä on olut oluen vihaajille, sillä saa kyllä olla todella, todella paatunut ja vakaumuksellinen oluen vihaaja, että tämän mausta löytää mitään ns. olutmaisuutta mitä vihata. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö Ummikkoja väärin: olutmaisuuden puute maussa ei tee Kriek Lambicuksesta huonoa, tässä tapauksessa oikeastaan päinvastoin. Kriek Lambicus on suorastaan mainio olut, ainakin kun tälle päälle sattuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s