Wolfscraft Viel Weizen & Küstenbier

hdf

Viel Weizen: Wolfscraft Gmbh, Saksa. Vehnäolut, 5.4%. Pullo, 0.33l.
Küstenbier: Klüvers Delikatessen Manufaktur, Saksa. Amber lager, 5.2%. Pullo, 0.33l.

Foodistin kalenterilla jatketaan. Tavan tylsiä oluttyylejä taas vuorossa. Eipä siinä sen kummempaa, siirrytään oluisiin.

Molemmat oluet kaatuvat lasiin melko runsaasti vaahdoten ilmaisaa, höttöistä ja nopeasti haihtuvaa valkoista vaahtoa. Viel Weizenin pysyväiskerros on hiukan runsaampi, paksuudeltaan muutaman millin mutta jättää lasin reunoille nättiä pitsiä; Küstenbier ei paksuudessa häviä, mutta pitsiä siitä ei jää.

Viel Weizen on samea, ja sen tummassa keltaisuudessa on häivähdys vihertävyyttäkin. Küstenbier on meripihkaan vivahtava mutta aavistuksen kalpea. Tuoksupuolella Viel Weizen on selkeästi vehnäolut: makea, vaniljainen, kermabanaanimainen, paksu mutta myös ruohoisan raikas, jopa minttuisa. Küstenbier on taasen selkeästi lager: rapsakan ja kuivan maltainen, jossa ripaus kompostia tai maakellaria. Küstenbierin tunkkaisuus ei vakuuta, kun taas Viel Weizenin tuoksu on oikein mukava, modernin saksalaisvehnäoluen tuoksu.

Küstenbier jatkaa tämän olutkalenterin lagerien linjaa: tylsää peruslageria. On tässä kuitenkin ehkä pieni ripaus viennalaislagereille tai märzeneille tyypillistä hivenen tummempaa leipäisyyttä. Jos ei varsinaisesti maultaan niin laadultaan Küstenbier on kuitenkin rivilageria maukkaampi. Viel Weizen vie voiton: jopa witbierin tai saisonin suuntaan flirttaileva vehnäolut on raikas, kevyt ja moderni tulkinta saksalaisesta perinneoluesta. Ei tämäkään totta puhuen mikään ykkösluokan olut ole, mutta sentään sillä on omaa luonnetta edes vähäsen. Mintun ja maustepippurin vivahteita maussa sisältävä Viel Weizen kolahtaneekin pikemmin vehnäolutmaisten saisonien ja witbierien ystäville kuin perinteisten saksalaisten weissbierien.

Foodistin kalenteri jatkaa siis tylsällä linjallaan. Molemmat oluet kuuluvat keskinkertaisten oluiden kastiin selkeästi, loppujen lopuksi molemmat sekä laatunsa että makuprofiilinsa puolesta. Vaikka Viel Weizen eroaakin tavan sakemannivehniksestä, ei senkään maussa mitään mullistavan uutta ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s