Ratsherrn Rotbier & 030

Rotbier: Ratsherrn Brauerei, Saksa. Red lager, 5.2%. Pullo, 0.33l.dav
030: Brauerei Lemke, Saksa. APA, 5%. Pullo, 0.33l.

Olutkalenterin perkaus jatkuu, nyt vuorossa tylsän ennakoitavasti lager (luukku kahdeksan) ja pale ale (luukku yhdeksän), kuten melkein kaikki tämän kalenterin oluet ovat olleet. Sentään lager on tällä kertaa punainen, eli vähän epätavallisempi lajissaan…

Lasiin kaataessa Rotbier ei vaahtoa kuin hiukan, ja sekin vähä haihtuu äänekkäästi poreillen heti. 030 taasen vaahtoaa kuten tavan APA, eli melko runsaasti ja pysyväiskerrosta on n. sentin verran, koostumukseltaan marenkista ja kiiltävää.

Väriltään Rotbier on syvän, kiiltävän kastanjaisen punainen ja herkullinen. Kun valo osuu Rotbieriin oikein, on siinä suorastaan punaviinimäistä hohdetta. 030 on tyypillinen APA tässäkin: samean oranssinkeltainen, huolestuttava virtsanäyte taas.

Tuoksupuolella 030 jatkaa peruslinjalla, tarjoillen hyvin tavanomaisen APA-tuoksun, joskin aika hyvän sellaisen: humaloitu muttei liian, karvas muttei liian, hiukan mallasta, ja hiukan raikkaan greippistä vivahdettakin. Omaa luonnetta on kuitenkin se pyöreät 0%. Rotbier puolestaan on tumman, karamellisen maltainen, jopa hiukan pohjaanpalanutkin: toffeemaisuudessaan tämä tuo mieleen hanavahvuisen Hobgoblinin! Oikein mukava tuoksu tässäkin.

Rotbier vie maultaankin ajatukset tuohon vallan mainioon amber aleen eli Wychwoodin Hobgobliniin, joskin Rotbierin maltaisuus on hiukan leipäisempää eikä makeus ole yhtä voimakasta. Runsaan hapokas olut sopii kuitenkin aivan varmasti jo pariin otteeseen mainitun Hobgoblinin kaltaisten makeiden mutta maltaisten, punertavien brittialejen ystäville. Ei hassumpi tapaus!

030 tarjoaa vastapainoksi raikkaan, kevyen, hedelmäisen greippisen ja helpon makukokemuksen: ei tässä omaa luonnetta maussakaan ole, mutta ihan hyvä perus-APA tämä on. Suutuntumassa on pientä saippuaisuutta, mikä ei kenties ole ihan se mukavin luonnehdinta, mutta toisaalta tuo kuohkeutta joka korostaa juoman virkistävää keveyttä.

Tyylien tylsyydestä huolimatta nämä kaksi luukkua tarjoilivat molemmat ihan kelpo oluita. 030 kärsii oman luonteen puutteesta, eikä se totta puhuen ole muutenkaan mikään erikoinen, mutta vallan juotava olut kuitenkin. Rotbierillä puolestaan on etenkin lageriksi omaa ilmettä ja on tumma olematta schwarzbier tai tsekkitumma. Hyvä tämäkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s