Hitachino Nest Real Ginger Ale & Circus Cider Strongman

mde

Hitachino Nest Real Ginger Ale: Kiuchi Brewery, Japani. Inkivääriolut, 8%. Pullo, 0.33l.
Circus Cider Strongman: Uncle And Nephew Ciders. Makea omenasiideri, 7.3%. Pullo, 0.33l.

Lisää vanhentuneiden läpikäyntiä. Pitkästä aikaa japanilaista olutta, pitkästä aikaa tähän mennessä hyvin onnistunutta Hitachinoa, ja pitkästä aikaa siideriä.

Circus Cider kaatuu lasiin vaahtoamatta lainkaan. Eipä Hitachinokaan hirveästi vaahtoa, ja sen pysyväiskerros on seitinohut. Väriltään Hitachino on nätin, kastanjaisen, puumaisen ruskea ja samea. Circus Cider puolestaan on melko kalpean, omenaisen vihertävä, todella kirkas eikä erityisen hapokas.

Circus Cider tuoksuu kylmän makealle, suorastaan karkkimaisen sokeriselle – omenaa löytää vasta sokerin alta. Aika hentoa on tämän omenaisuus, vaikka löytyy sitä loppujen lopuksi. Hitachinon ginger ale on todella rehevän, täyteläisen mausteinen ja tuo mieleen pumpkin alen enemmän kuin inkiväärioluen. Muskottipähkinäistä, piirasmaista ja paksua, mutta myös leipäisää ja taikinamaisen hapokasta – oikein hyvä ja yllättävän monipuolinen tuoksu!

Makea Circus Cider todellakin on. Melko laihassa maussa limpparimainen sokerisuus jyllää, ja sen alta löytyvä omena on sekä ohutta että hieman esanssista. Verrattaen suuri volttimäärä tuntuu maussa myös, eikä erityisen positiivisella tavalla. Yhdentekevä, ohut ja siideriksi laimea juoma. Enemmän tämä maistuu omppumehulta johon on sekoitettu kirkasta viinaa.

Suutuntumaltaan hapokas ja todella paksu Hitachino on melkoinen yllättäjä. Inkiväärisyys ja mausteisuus on suorastaan hillittyä, mutta hillittyydessään tyylikästä. Siinä missä tavan inkivääriolut monesti on melko yksioikoista inkiväärisyyttä (ymmärrettävää kyllä), tarjoilee Kiuchin näkemys monipuolisen, tumman maltaista pohjaa korostavan makukokemuksen. Mausteisuus tuo täyteläiselle Hitachinolle syvyyttä, inkivääri raikkautta. Tämä on inkivääriolut ihmisille jotka eivät yleensä välitä inkiväärioluista, sillä rikkaan ja paksun oluen maku ei korosta inkivääriä liikaa, muttei myöskään pyri peittämään sitä.

Kiuchi onnistuu taas kerran vallan mainiosti, tehden inkiväärioluen josta innostuu jopa Ummikko M, joka ei tyylille tavallisesti lämpene. Puolalainen näkemys siideristä on kuitenkin karvas pettymys. Kurwa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s