Schabrackentabier & Brlo Helles

mde

Shabrackentabier: Bier Fabrik, Saksa. Pale ale, 6.1%. Pullo, 0.33l.
Brlo Helles: Brlo, Saksa. Vaalea lager, 5%. Pullo, 0.33l.

Ja taas Foodistin pariin. Kovin yllättäen tämän päivän parivaljakko on Helles-lagerolut ja pale ale. Kas kummaa.

Molemmat kaatuvat lasiin melko runsaasti vaahdoten, Shabrackentabier huomattavasti enemmän kuin Brlo Helles – tyylilajeihin nähden luonnollisesti näin. Molempien vaahdot ovat valkoisia, ja siinä missä Brlon pysyväiskerros on millin paksuista ja epätasaista, on Schabrackentabierillä usean sentin paksuinen, marenkinen ja vaahtoinen pysyväiskerros.

Väreiltään molemmat ovat myös melko samanlaisia: vaaleita, olkisia, sameahkoja. Schabrackentabier on näistä kahdesti selkeästi sameampi ja siten tummempi, mutta väritykseltään samaa maailmaa edustavat.

Tuoksultaan Brlo Helles tuoksuu… no, lagerilta. Kevyt, maltainen, rapsakka… tylsä. Eipä Schabrackentabier paljoa parempi ole: humalaisempi, sitruksisempi, mutta yhtä lailla tylsä. Molemmat tyleissään syvää mitäänsanomattomuusluokkaa tällä saralla.

Brlon Helles maistuu… no, lagerilta. Kevyeltä, maltaiselta, rapsakalta… tylsältä. Ei tämä vaalea lager huonoimmasta päästä ole, mutta se nyt ei paljoa sano. Täysin yhdentekevä olut vailla omaa luonnetta. Schabrackentabierissä on hiukan rasvaisuutta maltaisuudessa, mikä on aika tyypillistä aivan moderneille pale aleille, mutta muuten sekin on tylsä ja tuhannesti nähty, maltillisesti humaloitu keskitien pale ale: ei ylen sitruksinen eikä hedelmäinen, muttei ylen maltainenkaan. Plääh.

Taas kaksi hutia Saksan pienpanimoille ja Foodistille. No, ainakin Schabrackentabier näytti ihan kivalta lasissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s