Schönramer Pils & Vulkan Porter

mde

Schönramer Pils: Private Landbrauerei Schönram, Saksa. Pils, 5%. Pullo, 0.33l.
Vulkan Porter: Vulkan Brauerei, Saksa. Porter, 6%. Pullo, 0.33l.

Foodistin olutkalenterin perkaus jatkuu. Tällä kertaa sen perustylsän pilsin parina on yksi paketin kahdesta varsinaisesta tummasta oluesta, eli porter. Jee.

Molemmat oluet kaatuvat lasiin niukasti vaahdoten. Vulkan on väriltään aika tumma, melkein musta jossa on pientä ruskean häivähdystä. Schönramer puolestaan on hyvin kalpea, mutta muuten nätin kullertava ja kristallinkirkas.

Keveydestään huolimatta Schönramer todellakin tuoksuu pilsille: rapsakan raikkaan maltaisuuden ohella on ripaus Pilsner Urquellistakin tuttua puuseen maaseututuoksua. Siltikin tuoksu kallistuu liikaa peruslageriin. Vulkanin tuoksu on melkolailla perusporterin: tummia, paahtuneita mallasleivän, suklaan ja kahvin sävyjä. Makeutta enemmän kuin paahtuneisuutta. Tavanomainen mutta miellyttävä tuoksu.

Maultaan Schönramer on yllättävän kuiva ja humaloitu, mutta ikävä kyllä humaloinnin maku on lähinnä pahvinen. Terävä ja dominoiva humala peittää aivan kaiken alleen, minkä takia hyvin kevyt Schönramer on yksiulotteisen, suorastaan epäonnistuneen liikahumaloitu. Ohimenevä vivahde maaseutua mausta löytyy.

Vulkan tuo aika vahvastikin mieleen Koffin maanmainion Porterin… vedellä jatkettuna. Samanlaista mämmistä, makeaa ja tahmeaa maltaista tummuutta tämän maussa on, mutta maun runko on hyvin ohut ja vetinen, eikä ollenkaan kanna makua vetisen katkeroituun jälkimakuun asti.

Taas kerran Foodist tarjoili kaksi tyhjää arpaa. Tyylinsä puolesta Vulkan toi kaivattua vaihtelua kalenterin tarjontaan, laadun puolesta tämä ei kuulu niihin harvoihin valopilkkuihin. Schönramer oli tyylin ja laadun puolesta sitä samaa vanhaa paskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s