Mango Chili Gose

aviary-image-1533320108343

CoolHead Brew, Suomi. Gose, 4%. Tölkki, 0.33l.

Ensimmäisillä oluillaan melko vaatimattoman vaikutuksen tehnyt tuusulalainen CoolHead on aavistuksen takeltelevan alun jälkeen päässyt hyvään vauhtiin: kun panimo löysi hapanoluiden maailman, hypähti laatu muutamaa merkittävää pykälää ylemmäs ja panimo kuuluukin jos ei välttämättä kotimaan parhaimpiin niin ainakin niihin mielenkiintoisiin panimoihin. Näkemystä ja osaamista hapanoluiden saralla tuntuu riittävän.

Katsotaan onko mangochiligose sitä hyvää osastoa.

Lasiin olut kaatuu hyvin niukasti vaahdoten, käytännössä vaahtoa ei ole lainkaan. Kun olut on vielä väriltään hyvin mehumaisen keltainen, hiukan punertava ja tuoremehumainen, on ulkoasu arvattavasti mehuisa. Reilusti roskaa lasiin kaatuu myös. Tuoksu on hapan, kirpeä, kevyen chilinen, mangomaisen turpean mehumainen ja raikas. Melko muttei äärimmäisen mehumainen tuoksu, ja erittäin kesäisä. Oikein kivaa hellepäivän olutta lupailee ulkoiselta olemukseltaan.

Suutuntuma on yllättävän paksu, eikä tuoksun happamuus kanna ihan hirveästi maun runkoon. Runko on aika pehmeä, hedelmäinen ja mehuisa… mutta Mango Chili Gose säästäkin paukkunsa jälkimakuun. Kun runko tulee loppusuoralle ja taittuu kohti jälkimakua, tulee hetken chilistä polttelua, minkä jälkeen mangomaisuus ja goselle typillinen suolaisuus ottavat vallan. Erityisen happamaksi tämä ei äidy missään vaiheessa, mutta mukavaa kirpeyttä löytyy. Jatkokulauksien aikana kevyt chilisyys tulee ja menee, muttei ikinä nouse liian voimakkaaksi. Ihan hirveän hapan tämä ei tosiaan ole, mutta chilisyyden, suolaisuuden, happamuuden ja kirpeyden yhdistelmä tarkoittaa sitä, ettei tämä aivan siitä helpoimmasta päästä hapanoluita ole. Ei Mango Chili Gose haastavintakaan päätyä myöskään ole. Sellainen mukavan keskitien kulkija, mikä ei tarkoita tasapaksua tai persoonatonta.

Mango Chili Gose on miellyttävä olut, jossa on sekä potkua että luonnetta. Se ei ehkä ole aivan loistava tai maasta taivaisiin -kehujen arvoinen, mutta oikein kivan makuinen, mukava ja yllättävänkin monipuolinen chiligose jota uskaltaa suositella happamempien oluiden ystäville. Kyllä tämä pitää CoolHeadin vankasti kiintoisien panimoiden listalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s