Watermelon Gose

aviary-image-1535833089947

CoolHead Brew, Suomi. Gose, 4%. Pullo, 0.33l.

Jokunen aika sitten arvioimme CoolHeadin Mango-Chili Gosen jokseenkin positiiviseen sävyyn. Nyt arviossa oleva olut on melko selkeästi samalle pohjalle eri mausteella tehty olut: tölkin design on sama, oluen vahvuus on sama, jne. Mutta, jännitys tiivistyy: onko laatu sama? LUE LISÄÄ ALEMPANA!

Tölkistä olut kaatuu lasiin melko runsaasti ja äänekkään poreilevasti höttöistä vaahtoa vaahdoten; tämä kuitenkin laskee melkein heti jättäen jälkeensä melko poreilemattoman, täysin vaahdottoman oluen. Väriltään olut on likaisen kalpeankeltainen; olemuksen sameus ja roskaisuus korostavat tätä. Tuoksussa korostuu happamuus ja suola, jonka alta löytyy makeutta joka tuo itse asiassa mieleen kurkun, ei niinkään vesimelonin – samanlaisella tavalla kosteaa ja vesimäistä makeus on. Selkeästi happamempi ja jyrkempi tuoksu kuin mangochiliserkullaan.

Maku on melko hapan; ensipuraisussa on reilusti suolaa, mutta jälkimakuun edetessä happamuuden osuus kasvaa kasvamistaan. Suolaisen happamuuden alla on maussakin pikemminkin kurkkumaisuutta kuin vesimelonia. Kulausten myötä jälkimakuun rupeaa kuitenkin kehittymään vesimelonin kevyen mehumaista makua. Goselle tyypillistä suolaista happamuutta tasapainottamaan ei tästä löydy mitään ollenkaan samalla mitalla kuin mangochilivariantista. Täten Watermelon Gose on sekä suoraviivaisempi että vaativampi olut. Kyse ei silti ole mistään ääripään hapanoluesta, vaan melko helposti juotava tapaus tämäkin on.

Mango Chili Gosen veroinen Watermelon Gose ei ole, mutta kuitenkin samalla alueella liikutaan laadunkin puolesta. Hiukan yksioikoisempi Watermelon Gose on varsin mukava hapanolut, ja taas yksi plusmerkki CoolHeadille, joka toden totta taitaa näiden astetta kevyempien hapanoluiden teon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s