Raspberry Sour

aviary-image-1537559394728

Edge Brewing, Espanja. Berliner weisse, 4.4%. Pullo, 0.33l.

Nyt kun syksy tulee, on sopiva aika kaivaa kaapin perukoilta tämä Craft Beer Helsingistä ostettu, jokseenkin kesäisen etiketin omaava pullo ja laulaa Mambaa – kyllä, juuri sitä biisiä. Katsotaanpa miten espanjalaisilta taipuu berliiniläinen hapan vehnäolut!

Hyvin niukasti vaahtoava olut on väriltään täyteläisen punertavan rusehtava. Ihan valoa vasten rusehtavat sävyt korostuvat, muuten olut näyttää todella tumman punaiselta. Varsin nätti väri. Tuoksu on hapan, karvas, makea ja marjaisa – sanalla sanoen vadelmainen. Täyteläinen ja rehevä tuoksu vihjailee aitoon vadelmaan, vaikkei oluen valmistusaineissa sitä olekaan mainittu. Varsin miellyttävä olut ulkoisesti ainakin!

Kaatovaiheessa olut poreili runsaasti, minkä takia on hiukan yllättävää kuinka vähän happoa suutuntumassa on. Maku ei ole niin hapan kuin tuoksu pelottelee, mutta sitä sekä reilua kirpeyttä ja karvautta löytyy. Hiukan terää näiltä taittaa aavistuksen sokerinen marjaisuus, mutta jälkimakuun tullessa nimenomaan karvaus korostuu, ei kirpeys eikä happamuus eikä varsinkaan makeus. Maussa on ripaus kuivaa marjasiideriä. Vaikka maku on sinänsä ihan miellyttävä, ei Raspberry Sour herätä suuria tunteita suuntaan tahi toiseen: ihan hyvä olut, mutta sen paremmin hapanoluena kuin berliner weissena tämä ei tarjoa ikimuistettavaa makuelämystä.

Raspberry sour on kesäisen hedelmäinen ja syksyisen kirpeä, maultaan kevyt mutta silti astetta vaativampi muttei ylen haastava hapanolut. Vaikkei tyylinsä kärkiluokkaan yllä, on Edgen vattuweisse ihan kiva tuttavuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s