3 Bean Stout

aviary-image-1537647750109

Lervig, Norja. Imperial Stout, 12%. Pullo, 0.33l.

Tässäpä vanha tuttu, jota on tullut ravintolassa maistettua muutamaankin otteeseen ja aina todettu hyväksi. Pullo on saanut rauhassa kypsyä kaapissa jo hyvän tovin, taitaa olla lähemmäs vuosi siitä kun se on ostettu, joten maunkin pitäisi olla mukavasti kehittynyt.

Nimensä mukaisesti oluen valmistuksessa on käytetty kolmea erilaista papua: kaakao-, vanilja- ja tonkapapua. Vaahtoamaton, musta olut tuoksuu pehmeältä mutta silti jykevän suklaisen mausteiselta – tonka tekee itsensä tunnetuksi. Tonkan ansiosta tuoksu taipuu melkein kanelisuuteen asti, minkä alta löytyy vaniljan bourbonmaista makeutta ja alkoholia. Jykevä, vahva ja päälle hyökyvä tuoksu – kuten voi 12% oluelta odottaa. Varsin mainio.

Suutuntuma on paksu, samettisen pehmeä ja siirappisen tahmea. Alkoholi antaa kuulua itsestään heti, jo ensi kulauksesta lähtien sekä nielussa että vatsassa polttelee. Maku on mausteinen, makea ja voimakas. Tulee mieleen korvapuustin sokerista, kanelista ja kardemummasta koostuva maku, jonka alta löytyy suklaisuutta ja vaniljaa. Maku kallistuu niin vahvasti hampaita sulattavaan makeuteen, että tekee melkein pahaa – mutta vain melkein. 3 Bean Stout on, kuten valmistusaineista ja vahvuudesta pystyy ennustamaan, päällekäyvän ylilyöty, haastava ja hidas juoda – mutta samalla myös melko erinomainen olut. Ei tämä mikään joka tilanteen olut ole, mutta oiva juoma silloin kun iskee himo makeaan, tuhtiin ja tummaan olueeseen.

0.33l pullosta riittää oikein mainiosti kahdelle hengelle. 3 Bean Stout on niitä oluita, jotka todellakin vaativat oikean ajan, paikan ja fiiliksen toimiakseen – mutta kun tähdet osuvat kohdilleen, on Lervigin menage a papu vallan mainio olut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s