Dark Secret

aviary-image-1538768238291

Monty’s Brewery, Wales. Stout, 5.5%. Pullo, 0.5l.

Se on syksy nyt, kun kauppoihin rupeaa tulemaan taas tummia oluita. Vaikka markettirajaa nostettiin hiukan alle prosentin verran 5.5%, ei se kuitenkaan ole ihan tarpeeksi jotta niitä kunnollisimpia stouteja saisi lähimarketista – mutta ehkäpä Walesilaisen Monty’sin gluteeniton Dark Secret on oiva poikkeus?

Lasiin kaataessa Dark Secret vaahtoa markettistoutille tyypillisesti melko paljon, melko höttöisästi ja vaaleasti. Pysyväiskerrosta on ihan nätisti, ollen kermaista ja mokkaista olemukseltaan. Tuoksu on ohut ja mieto, mutta siitä löytyy sen markettiporterille tyypillisen pohjaan palaneen vaaleapaahtoisen kahvin lisäksi ripaus kermaisuutta. Pääosin silti ohut ja tylsä tuoksu – ei hyvää enteile.

Suutuntuma on tyypilliseen tapaan ylihapokas mutta sentään melko paksu. Ikävä kyllä paksuus ei oikein jatku makuun asti. Markettiporterien saralla löytyy toki paljon huonompiakin oluita, mutta ei Dark Secretissäkään hirveästi kehumista ole: se on kitkerää kuin liian isolla määrällä puruja keitetty vaaleapaahtoinen suodatinkahvi, tummaa kuin liian kauan pannussa ollut em. kahvi, ja ohutta kuin hiukan vedellä jatkettu em. em. kahvi. Etenkin viimeksimainitulla saralla Dark Secret ei ole lähelläkään pahinta päätä, mutta etiketin mainoslause ”full bodied” on kyllä niin fuulaa että käytämme tätä sanaa ensimmäistä kertaa blogin historiassa.

Tässäpä teille oiva muistisääntö, joka muutamista kullan arvoisista poikkeuksista huolimatta pitää harmillisen hyvin paikkansa: markettistout on markettistout on markettistout on aina pettymys on markettistout on Dark Secret on markettistout.

Ei jatkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s