Salty Surprise

nor

Cervisiam, Norja. Gose, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Taas arvioidaan vanhentuvia oluita kaapista. Tämä tölkki ostettiin viime kesänä Craft Beer Helsingistä, jossa Cervisiamilla oli myös tiski. Cervisiam on hieno panimo, jolla on värikäs ja helposti tunnistettava visuaalinen tyyli, mutta myös aivan a-luokan oluita jotka oikeastaan tyylistä riippumatta ovat olleet mainioita. Toivottavasti Salty Surprise ei yllätä negatiivisesti…

Kaatovaiheessa olut vaahtoaa hiukan, mutta pysyvää vaahtoa ei ole lainkaan. Väriltään olut on kalpean keltainen, kullanvärinen ja vähän pissin ja/tai siiderin näköinen. Nam nam. Tuoksu on jyty, suolainen merivetisyyteen asti, hapan mutta myös hedelmäinen. Ei kuitenkaan niin kylmä tuoksu kuin jossain goseissa; ehkä oluen valmistuksessa käytetty passiohedelmä vaikuttaa asiaan.

Suutuntumassa passiohedelmä tuntuu etenkin alkuun selkeästi melkeinpä pisteliäänä ja kirpeänä, jota kuitenkin tyylin perinteinen suolaisuus tasapainottaa varsin mainiosti. Salty Surprise on jopa yllättävän kevyt ja helppo, mutta ei kuitenkaan millään muotoa laimea tai tylsä. Passiohedelmän rooli ei ensipuraisun laannuttua ole kovin iso, jolloin Salty Surprisen maku on aika tavanomaisen modernin gosen – mutta ei lainkaan huonolla tavalla. Gose kun on vallan mukava tyyli, ja tämä moderni, kohtalaisen kevyt tulkinta siitä on erinomaisen nautittavaa.

Salty Surprise ei ole parasta Cervisiamia, mutta hyvä olut se on silti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s