Zodiak

on

nor

Omnipollo, Ruotsi. IPA, 6.2%. Pullo, 0.33l.

Toisen Ummikon läksiäislahjoja edellisestä työpaikasta. Jos tämän hetken parhaita painmoita pitäisi listata, niin listalle päätyisi ehdottomasti ruotsalainen Omnipollo. Parhaiten tämä mainio panimo taitaa tummat oluet, mutta muutkin ovat olleet oikein hyviä – jopa panimon lager – joten odotukset ovat ihan kohtalaisella tasolla.

Vaahto tällä oluella on epätasaisen vähäinen; kaatovaiheen puolen sentin kerros jättää reunoille paksumpaa glooriaa, mutta muuten oluen pinnalla on lähinnä ohutta utua. Väriltään olut on trooppisen ja hedelmäisen keltainen – ananas tulee mieleen. Aika raikas ja kiva väri. Tuoksu on melko greippinen, muttei silti vailla makeutta. Kuiva mutta mehuisa. Karvas mutta makea. Hapankin. Melko vahva. Aikasta kiva.

Zodiak tuntuu monella tavalla hyvin perinteiseltä modernilta IPA:lta, sellaiselta joita panimot ovat tehneet viimeiset viitisen vuotta urakalla, mitä nyt ihan viime aikoina NEIPA:t ja brut IPA:t ovat vallanneet alaa. Tämä tarkoittaa siis kuivaa, humalan dominoimaa katkeroista karvautta, tässä tapauksessa greippistä sellaista, muuten melko kevyen rungon päällä. Hiukan kermaista pehmeyttä rungossa on, mikä tuo miellyttävää persoonallisuutta, mutta viimeistään nieltäessä väkevän greippinen katkero hyökkää ylös kurkusta. Jälkimaku alkaa hyvin vahvana, mutta tasoittuu pikkuhiljaa miellyttävään, trooppisen greippiseen katkeroisuuteen joka ei kuivaa liikaa.

Tyyliltään Zodiak on hyvin perus-IPAmainen, mutta Omnipollon ominaisella laadulla ja näkemyksellä varustettuna. Ei tämä lähelläkään parasta Omnipolloa ole – tästä ja esim. Selassiesta ei samana päivänä voi puhua – mutta ylikansoitetussa tyylissä aivan hyvä jos nyt ei erikoisen innovatiivinen yksilö. Hyvä, hiukan persoonallinenkin perus-IPA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s