Rodenbach Fruitage

on

IMG_20190907_230541

Brouwerij Rodenbach, Belgia. Hedelmäolut, 4.2%. Tölkki, 0.25l.

Rodenbachin tunnetuin olut lienee maineikas Grand Cru. Tuo hapanoluiden klassikko ja taattu naamanvääntäjä on ikuistanut panimon belgioluiden klassikoksi. Panimo tekee kuitenkin paljon muutakin, josta iso osa on myös hapanta, mutta onneksi ihan vain yhdestä puusta veistettyä kaikki ei ole. Siitä todistaa Rodenbachin Fruitage, jonka valmistuksessa on käytetty 9% marjamehua: kirsikkaa ja seljanmarjaa.

Kirsikkaisen ruskeanpunainen hedelmäolut kaatuu lasiin niukasti vaahdoten, ja pysyväiskerros on vain ohutta utua pinnalla. Tuoksu on makea mutta silti kirpeä, todella marjainen ja täyteläinen. Mehuisa. Oikein mukava, ja varsin eri maata kuin Grand Cru… mutta ehkä tässä jotain tuttua silti on?

Maku on ehdottomasti kirsikkainen, marjaisa, sokerisen makea, kevyt ja mehuisa. Hapokkuus antaa ehkä jopa ylimakealle oluelle tervetullutta keveyttä. Maku seuraa varsin hyvin tuoksun askelmerkkejä, ja vaikka makeus-happamuus -akselilla ollaan aivan eri päädyssä kuin Grand Cru’ssa ja monessa muussa panimon oluessa, on hedelmäisessä maussa kuitenkin jotain tuttua. Ja tuttua on myös laatu: hyväähän tämä on. Kesäistä. Sopisi varmasti oivasti kesäisen aterian jälkiruuaksi, esim. jäätelön kanssa.

Fruitage on se Rodenbachin helppo olut. Fruitage ei erityisemmin haasta tai vaadi totuttelua, mutta helppous ei onneksi tule laadun kustannuksella. Todella hyvä, kesäisen kevyt ja makea, hedelmäinen ja marjainen olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s