Rezeknis Bryuvers Gaisais

on

result_1569614222087

Rezeknis Bryuvers, Latvia. Vaalea lager, 4.6%. Pullo, 0.5l.

Lisää olutta Riikasta ja jo mainitusta sataman epämääräisestä alkoholikaupasta. Nyt sentään ainakin Untappedin mukaan ihan oikean pienpanimon olut, mutta mene ja tiedä. Ainakin etiketti on jotenkin vähemmän epäilyttävä kuin Muizasin tölkki.

Vaalean lagerin ollessa kyseessä ei yllätä että lasiin kaatuu kirkas olut, joka ei tosin ihan vaaleista vaalein ole, vaan siinä on hiukan punertava sävy olkisuudessa. Vaahtoa oli vähän kaatovaiheessa, pysyväiskerrosta ei lainkaan. Tuoksussa on mukavaa makeaa maltaisuutta ja aivan kevyttä hedelmäisyyttä. Tuoksun puolesta siis ihan kivaa lupaileva olut. Vaan moni kakka päältä kaunis, sanoi paakari vessassa.

No, kyllä tämä Muizasin voittaa – vaan se nyt ei sinänsä mitään sano, joten yritetäänpä uudemman kerran. Rezeknisin Gaisais on hiukan tylsä ja luonteeton, mutta ihan juotava peruslager. Maku on terävämpi ja vähemmän makea kuin tuoksu, mutta maltaisuus on varsin miellyttävää, ja pientä makeutta pystyy aistimaan. Ihan vaaleinta lageria tämä ei ole makunsakaan puolesta, ja jos nyt ei parasta niin etenkin Riikan sataman hinnoilla aivan hintansa arvoista.

Ilmeisesti pastöroimaton Gaisais on jämälageria roimasti parempi, muttei kuitenkaan mikään ikimuistoinen lager. Suomen hinnoilla tämä olisi sekundakamaa, mutta juotavaa sellaista. Sanotaanko näin, että jos Riikassa käytte laivalla, niin poimikaa pari pulloa tätä siitä sataman nuhjuisesta alkokaupasta. Niillä hinnoilla ihan maistamisen väärti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s