All Cats Are Gray In The Dark

on

Fat Orange Cat Brew Company, Yhdysvallat. White stout, 7.2%. Tölkki, 0.473l.

White stout on näitä viime aikoina enemmän päätään esiin nostaneita genrejä: ilmeisesti stoutmaltaasta tehtyä vaaleaa olutta. Eipä se nyt mielestämme oluesta yksin stoutia tee, mutta onhan tasapaino oltava: black IPA on saanut nurinkurisen vastinparinsa. Toistaiseksi white stout tyylinä on ollut hyvinkin köykäinen, yhtään edes semihyvää ei toistaiseksi ole tullut vastaan. Olisiko tässä se eka?

Lasiin All Cats Are Gray In The Dark kaatuu samean oranssinruskeana, kuten white stoutit usein tapaavat. Roskaa on paljon, mutta vaahtoa ei sen paremmin kaatovaiheessa kuin oluen pinnalla ole kuin ihan vähän. Tuoksussa on kylmäuutettua kahvia, vaniljaa, vähän suklaata ja etäistä tupakkaisuutta. Kyllä tässä vähän stoutmaisuutta on, sellaista maitoisan makeaa Sam Smithin Organic Chocolate Stout -vibaa vaaleampana. Tuoksu lupailee ihan hyvää!

All Catsin suutuntuma on paksu ja lihaisa. Maussa on pientä rokkaisuutta makeuden sijasta, mikä tekee siitä tuoksua heikomman. Tuntuu vähän edellämainitun Sam Smithin suklaastoutin ja kuraveden sekoitukselta. Suklaisuutta on, vaniljaakin, ja hiukan karamellin tai toffeen sävyjä, mutta jotenkin maku loppuu kesken ja valuu rokkamaiseen tylsyyteen, jossa kylmäuutettu kahvi nostaa päätään ikävän kitkeränä. Jälkimaku tuntuu siltä kuin olisi vahingossa suihkuttanut deodoranttia tai hajuvettä suuhun.

All Cats lienee heittämällä paras maistamamme white stout, mikä ei kyllä sano yhtikäs mitään. Melko keskinkertainen olut noin yleisesti ottaen, lupausta osoittaa mutta ihan onnistuneesti alkanut maku typistyy ikävästi loppua kohden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s