Blind Harlequin

on

Sori Brewing, Viro. Imperial oatmeal stout, 11.2%. Pullo, 0.33l.

Eilisestä liennytetään vahvuuksia vähän: tänään ”vain” 11.2% volttinen. Sori on aina taitanut tummien ja vahvojen teon – gorillasarja jo sen todistaa – joten tätä kohtaan on odotukset tapissa.

Lasiin kaatuu mustaa nestettä, joka vaahtoaa niukasti. Vähä vaahto on tummanruskeaa, ja katoaa oluen pinnalta nopeasti jättäen vain ohuen reunuksen. Tuoksu on viinainen, tumma, suklainen ja – sanomattakin selvä – todella stydi. Blind Harlequin on kypsytetty XO-konjakkitynnyreissä, ja sen kyllä huomaa jo tuoksusta. Tuhti mutta miellyttävä.

Makukin on tuhti – ja viinainen. Nielussa rupeaa polttelemaan jo ennen kuin ensimmäinen kulaus ehtii sinne! Konjakin piirteet yhdistyvät erittäin tummaan ja makeaan maltaisuuteen melkein portviinimäisellä tavalla. Myös suklaisuutta löytyy, kuin todella, todella tummasta ja makeuttamattomasta suklaasta tehtyä moussea. Joskus tynnyrikypsytetyissä oluissa tynnyrikypsytys peittää alleen kaikki muut piirteet, mutta tämän harlekiinin tapauksessa näin ei ole käynyt: selkeitä modernin imperial stoutin piirteitä on makujen kavalkadista helppo poimia. Ei ehkä ihan parasta vahvaa ja tummaa Soria, mutta kaikin puolin juomisen arvoinen olut.

Suomen paras expat-panimo Sori todistaa Blind Harlequinilla taas osaamisensa. Ei ole mikään vähäpätöinen temppu tehdä barrel aged -olut jossa viinaiset – tässä tapauksessa konjakin – piirteet ovat niin hyvin tasapainossa imperial stoutin piirteiden kanssa. Kumpikaan puolisko kokonaisuudesta ei dominoi liikaa, vaan löytävät miellyttävän tasapainon tässä tuhdissa oluessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s