Daring Daughter Tropical Lager

on

IMG_20200403_225905

Olvi, Suomi. Lager/IPL, 5.5%. Tölkki, 0.5l.

Olvi on isoista suomalaisista panimoista se, joka on tehnyt eniten hyviä erikoisempia oluita. Heidän IPA:nsa ja APA:nsa ovat molemmat ihan miellyttäviä, Sandelsin vehnäolut yksi suomen parhaimmista, Hiili – jota ei taideta enää valmistaa – erittäin pätevä savulager, ja heidän Black IPA:nsa on tyylissään erittäin hyvä. Joten kun bongasimme Olutpostista mainoksen uuden Daring Daughter -sarjan erikoislagereista, oli sanomattakin selvä että niitä testataan.

Sarjan idea on siis se, että Olvin entisen panimomestari Pentti Pelttarin tytär Silja Hylkinen tekee asiat eri tavalla kuin ennen: ”yksi hiivakanta kaikille”-ajattelutavalla on heitetty vesilintua, ja nyt kokeillaan uusia tapoja. Kyntensä Hylkinen todistaa kahdella lagerilla, joista nyt arviossa toinen.

Hauskan, värikkään tölkin sisältö kaatuu mukavasti vaahdoten lasiin. Pysyväiskerros on röpelöinen, epätasainen ja ohut. Olut on sameahko muttei ihan täysin samea, väriltään hedelmäisen ja trooppisen, oranssisen kullankeltainen. Tuoksu on hedelmäinen, trooppinen, hedelmälihaisa, aavistuksen karvas mutta myös raikas. Vie toden totta ajatukset IPA-oluisiin.

Maku on alkuun melko kevyt, ehkä jopa aavistuksen varovainen, mutta rehevöityy siitä nopeasti. Rungossa on karvasta trooppista hedelmää, joka taittuu jopa pilsmäiseen rapsakkaan rustiikkisuuteen. Alkuosan IPA-tyylisyys soljuu mukavasti pilsin lagermakuun, yhdistäen molempia maailmoja: huussia ja hedelmää. Kesäinen ja kevyt Tropical Lager on sopivan tasapainoisesti humalaisen karvas ja hedelmäisen makea, trooppisen mehuisa ja rustiikkinen. Myös modernin IPA:n laktoosista, kermaista kuohkeutta makuun nousee oluen lämmetessä. Erittäin kesäinen olut, jolle voi povata menestystä kesän terasseille ja mökeille – jos nyt ei koko kesää peruta.

Kotimaisen suurpanimolagerin kentällä Tropical Lager on raikas ja epätavanomainen tuulahdus, ja melko mitäänsanomattoman epätyyli IPL:n eli India Pale Lagerin saralla vahva taidonnäyte. Huomionarvoista on, ettei tölkissä mainita tätä tyyliä, mutta siltä suunnalta lähimmät verrokit lagereista löytyvät. Jos Tropical Lager on yksi kahdesta Hylkisen tulikokeesta, niin ainakin tämän hän läpäisee kiitettävin arvosanoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s