Brut Lager

on

IMG_20200404_225059

Olvi, Suomi. Vaalea lager, 5.5%. Tölkki, 0.5l.

Jatkoa eiliselle, eli Daring Daughter -sarjan toinen olut. Vaikka suurten valmistajien lagereista Aura on suosikkimme, ja Koffin Porter on paras kotimaisen suuren panimon olut, on panimona Olvi kyllä aika selkeä ykkönen. Eilinen Daring Daughter Tropical Lager vain vahvisti tätä mielipidettä. Vaan miten tämänpäiväinen? Mututuntumalla sanoisimme, että on helpompaa tehdä trooppinen, IPA-tyyppinen hedelmäinen lager kuin kuiva, brut-nimen ansaitseva lager. Tänään siis punnitaan Silja Hylkinen toden teolla!

Lasiin niukasti vaahtoava Brut Lager kaatuu kalpeana, kellertävänä, kevyen ja raikkaan oloisena. Pysyväisvaahtokerros on millin luokkaa ja melko tasainen. Olut poreilee runsaasti, ja pinnallakin kuplii kevyesti. Tuoksu on todella hento ja etäinen, mutta kun sen löytää nenällään voi siitä aistia hiukan trooppista hedelmää ja hetkittäin pilsnermäistä ulkohuussia. Toisin kuin Tropical Lagerin, ei Brut Lagerin tuoksu oikein vakuuta.

Ensipuraisusta lähtien voi kyllä todeta, että brut-sanaa voi soveltaa. Maku on kuiva ja kuivaava, ja ehkä etäisesti vähän samppanjamainenkin, joskin toisaalta tulee myös mieleen vahvemmin humaloitu pilsner. Jälkimmäinen ei tietenkään mikään kovin erikoinen mielleyhtymä ole, ottaen oluen tyylin huomioon. Kuivahumaloitukin tämä on, minkä myös selkeästi aistii humalaprofiilista. Kuivuuden alla maku on hiukan mehumaiseen hedelmään taittuvaa, keskivertoa parempaa lageria.

Brut Lager ei ole pöllömpi olut, mutta kalpenee kyllä joka osa-alueella hyvin selkeästi Tropical Lagerille. Siinä missä Tropical Lagerista voisi kuvitella muodostuvan luotettava go-to -olut parvekkeelle, ruuan kanssa tai leffaolueksi, niin emme oikein näe tässä potentiaalia sellaiseksi. Mutta kuitenkin: näiden kahden perusteella toivomme näkevämme lisää kokeilevampia oluita Olvilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s