Sparklepuff, Galaxy Starfighter Defender Of The Universe

on

IMG_20200409_224548

Flying Monkeys Craft Brewery, Kanada. Triple IPA, 10.2%. Tölkki, 0.473l.

Nytpä onkin erikoisolut, synttärilahjaksi saatu sellainen. Jo nimi on sellainen, että menee kieli solmuun, ja kun tyylinä on vielä yli kymppivolttinen tripla-IPA, niin johan sitä tämän jälkeen voi kömpiä pöydän alle nukkumaan!

Kolmasti kuivahumaloitu Sparklepuff kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole lainkaan – mikä nyt ei tietenkään yllätä kun on näin vahva olut kyseessä. Lasiin tulee tölkistä reilusti, siis todella reilusti, roskaa, ja olut onkin olemukseltaan samea, paksu, tahmea ja rokkainen. Väriltään olut on yllättävän kalpea, mutta trooppinen ja mehuisa kellanoranssissaan. Ollakseen näin vahva ja olemukseltaan överi olut, on tuoksu yllättävän säyseä; trooppinen, hedelmäinen, mango-, ananas- ja papaijamainen, jopa raikaskin. Nenässä kyllä tuntuu vahvaa pistelyä, eikä kuivahumaloinnin karvautta voi olla huomaamatta. Tuhtia makukokemusta lupailee.

Maku alkaa melko kevyenä, mutta ei kestä kauaa ennen kuin pistelevä, raskas, paksu ja karvas maku rupeaa kasvamaan suussa. Mausta löytää kyllä helposti hedelmäisiä ja trooppisia sävyjä, mutta paksu koostumus ja korkea alkoholiprosentti tekevät tästä melkeinpä hedelmäkiljumaista. Mitä ei tule tulkita haukkuna, sillä Sparklepuff on ihan mielenkiintoinen ja hyvä olut, vaikka melko itsetarkoituksellisen erikoisuudenhakuinen onkin. Sinänsä makumaailma ei tarjoile mitään uutta tai ennenkuulumatonta, mutta näin korkea volttimäärä ja triplakuivahumalointi tekevät oluesta aika överin – vaikka se toisaalta myös onnistuu olemaan menemättä kielekkeen yli.

Sparklepuff on tuhtien ja raskaiden IPA-oluiden osastolla melko mielenkiintoinen tuttavuus. Ei se kuitenkaan mikään elämää suurempi olut ole, sellainen joka on aivan pakko maistaa ennen kuolemaa. Jos vastaan tulee, voi ihan hyvin juoda, mutta jos ei tule, niin ei tarvitse surra.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s