Kaski Mustakaura

on

IMG_20200417_224930

Takalo & Tompuri Brewery, Suomi. Tumma lager, 5%. Pullo, 0.33l.

Takalo & Tompuri on ihan kilpailutasolla asti menestynyt kotimainen pienpanimo, mutta me Ummikot emme ole täysin vakuuttuneet maistamistamme panimon tuotteista. Annetaanpa nyt kuitenkin uusi mahdollisuus!

Oluen vaahtokerros on kaatovaiheessa niukka ja kevyen mokkainen, pysyväiskerros vain ohut reunus lasin reunoja vasten. Väriltään Mustakaura on tumma, colamainen, mahonkisen punertava, perusnätti perustumma lager. Tuoksussa on äitelänmakeaa tummaa maltaisuutta, vähän jopa palaneeseen vivahtavaa paahtuneisuutta, ja miellyttävää leipäisyyttä. Ei pöllömpi.

Mausta voi tehdä samansuuntaisia huomioita kuin tuoksusta, joskin hiukan täyteläisempi tämä saisi olla. Mustakauran runko on ohuenlainen, mutta muuten siinä ei ole isompaa vikaa. Paahtuneisuus jyllää, eikä tummuudessa ole ylen määrin makeutta. Lopputulos on hiukan yksiulotteinen ja hiukan tylsä, muttei toivoton.

Mustakaura on ihan siedettävä joskin melko keskinkertainen tumma lager. Ikävä kyllä kun liki joka kaupasta saatavilla olevat Kozelin kaltaiset tsekkitummat tarjoavat täyteläisempää ja runsaampaa makumaailmaa, on vaikea nähdä tälle paljon kysyntää ainakaan meidän pöydässämme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s