Ectogasm

on

IMG_20200508_223721

Drekker Brewing Company, Yhdysvallat. NEIPA, 7%. Tölkki, 0.473l.

Uskotteko jos sanomme että tilasimme tämän vain etiketin perusteella? No näin kävi. Ei mitään hajua panimosta tai oluesta. Kohtahan se nähdään.

Alku on ainakin hyvä: lasiin kaatuu greippisen väristä, kalpeankeltaista, paksuhkoa nektaria. Tuoremehumaisen oluen pinnalle ei edes kaatovaiheessa muodostu vaahtokerrosta, puhumattakaan pysyväiskerroksesta. Tämä vain vahvistaa mehumaista vaikutelmaa. Tuoksu on aika perus NEIPA:lle; kermainen, sitruksinen, mehumainen, vanukasmainen, makea ja vähän hapan. Perus, mutta hyvä.

Suutuntuma on ihanan paksu ja kermainen, smoothiemainen. Maku on yllättävänkin humalaisen karvas perus-IPA -tavalla, mutta mukana on myös kermaista pehmeyttä ja NEIPA-mehumaisuutta. Tuntuu että tämä on vähän samoilla apajilla aiemmin arvioidun Oscar Bluesin Can-O-Bliss IPA:n kanssa, yhdistämässä modernia ja klassista tulkintaa jenkki-IPA:sta. Drekker vain onnistuu paremmin. Rungon NEIPA-henkinen sitruksinen mehumaisuus taittuu todella nätisti klassisempaan, hedelmälihaisaan ja runsaaseen, sitruksiseen humalan karvauteen jälkimaussa. Viipyilevän jälkimaun kuivaavuus saa suorastaan haluamaan ottamaan seuraavan kulauksen.

Ectogasm on oikein hyvä NEIPA, mutta lopulta kuitenkaan ei niin massasta erottuva että sillä olisi asiaa klassikoksi. Toisaalta, onhan ”aivan hyvä NEIPA” ihan tarpeeksi että tämmöisen olutlasiinsa kelpuuttaisi uudestaankin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s