Interrail IPA 5.8%

on

IMG_20200521_215144

Rata Brew, Suomi. IPA, 5.8%. Pullo, 0.33l.

Nyt on kunnon erikoista tarjolla, nimittäin ehdan kotipanimon tuotoksia! Rata Brew on siis täysin NTKT-hommia, näitä ei kaupoista saa tai ravintoloista tilata pysty (no, tällä hetkellä niistä ei pysty tilaamaan mitään, mutta se on eri asia, umm. huom.). Ilmeisesti Rata Brewn tyypeillä olisi kuitenkin jonkin sortin tarkoituksia laajentaa toimintaa ns. ”virallisempaan” suuntaan jolloin meninki ei olisi ihan yhtä NTKT.

Salaisen Maltan agentin kautta saimme maistettavaksemme useampaa Rata Brewn kaksikon harrastepohjalta panemaa olutta, kaikki IPA-tyylisiä. Ensimmäisenä arviovuoroon arpoutui ns. mutu-menetelmällä 5.8% Interrail IPA. Lasiin reilaaja kaatuu nätisti vaahdoten kuohkeaa, vaaleaa vaahtoa, josta jää aika reilu ja pitkäkestoinen vaahtokukka oluen pinnalle. Väriltään olut on oranssinen, punertava, samea (osa hiivoista lirahti pullosta lasiin) ja aika miellyttävä. Tuoksu on mandaariininen, hedelmäinen, lievän mehuisa ja raikas – kyllähän tämä ihan IPA:lta tuoksuu!

Ja maistuu.

Suutuntuma on melko hapokas, jopa lievän pistelevä. Rungossa on mandariinisia, hedelmälihaisia piirteitä, makeaa maltaisuutta, ja sopivissa määrin humalaa. Jälkimakua kohden edetessään humalan rooli kasvaa; melko klassista modernin IPA:n karvautta tässä on. Helpostijuotava ja melko perinteinen IPA on kyseessä, sellainen perus-IPA jolle on aina aikansa ja paikkansa. Eikä lainkaan hassumpi sellainen, maku ja suutuntuma ovat oikein onnistuneet: rungosta löytyy tarpeeksi syvyyttä ja jälkimaussa pituutta.

Ensimmäisen arvion lopputulos on suotuisa Rata Brew:lle; kyllähän tätä oikein mielellään juo, ja joisi toisenkin. Interrail IPA on pätevä perus-IPA, joskin ihan tyylinsäkin puolesta ehkä vähän kasvoton; sellainen, jollainen vähän jokaisen panimon valikoimista löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s