Coconut Victory At Sea

Ballast Point Brewing Company, Yhdysvallat. Imperial porter, 10 %. Pullo, 0.65 l.

Ballast Pointin Victory At Sea on ihan laadukas olut, ja sen eri versioita olemme muutamia maistaneet muttemme ikinä ihan kunnon arviota rustanneet. Nyt otetaan ja korjataan tämä asia: kookosmeri arvioon. Voisi olettaa, että tämä on tumman ja raskaan oluen poikkeavimpia versioita, ainakin jos kookos on kovin makeaa.

Lasiin Coconut Victory At Sea kaatuu vaahdoten yllättävän paljon näin vahvaksi olueksi. Vaahtoa tulee ehkä n. sentin verran, ja pysyväiskerroskin jättää hiukan repaleisen mutta silti selkeän, vaalean kerroksen oluen päälle. Väriltään olut ei ole ihan musta, vaan hyvin tumman mahonkinen. Näyttää varsin nätiltä valoa vasten.

Tuoksu ainakin on suorastaan hullun överin kookosmainen. Makea, maitomainen, jälkiruokamainen kookos syrjäyttää aivan kaikki muut piirteet tuoksussa. Kookossiirappisen tuoksun alta löytää hiukan lattemaista kahvia kunhan hetken etsii. Tuoksu painottuu kyllä hyvin selkeästi liikaakin kookosmaisuuten, mutta on häpeilemättömässä överiydessään ihan hyvä.

Maussa löytää huomattavasti monipuolisemmin vivahteita, juonteita ja makuja. Päällimmäisenä on toki kookosta, joskin huomattavasti vähemmän makeana kuin tuoksussa. Sen alta löytyy hyvin nopeasti hipsterkahvilan makulattea, vaaleampaa suklaisuutta melkein maitokaakaomaisella tavalla, ja jopa mausteisuutta. Jälkimakuun taittuessa tuntuu liian vahvan kahvin ja pähkinänkuorien lievän epämiellyttävää kitkeryyttä. Jälkimaku on paradoksaalisesti maitomainen ja kuiva. Kurkussa myös rupeaa polttelemaan nopeasti koko kymmenen voltin edestä – tämä tosin asettuu ajan myötä.

Ei tämä paras versio Victory At Seasta ole, mutta – kuten ennakkoon ounastelimme, vaikkei olekaan niin makea kuin ajattelimme – ainakin maistamistamme omituisin. Ja jo sen takia maistamisen arvoinen jos muita versioita on juonut. Kookos tuo ripauksen vaaleampia piirteitä ja keveyttä makuun, mutta ei poista oluen tuhtiutta. Tämä on ehdottomasti jälkiruokamainen siemailuolut, hitaasti juotava jaettu nautinto (tai urakka). Tästä pullosta riittäisi kolmellekin.

Victory At Sea ei missään versiossaan ihan mitalipaikkojen olut ole. Kaikesta huolimatta, vaikka oluen maku on melko kompleksinen ja vaikka eri maut yhdistyvät mielenkiintoisin tavoin, jää oluesta sellainen fiilis että kaipaisi vähän enemmän jotain. Rohkeampaa makeutta, stydimpää tuhtiutta, vähemmän kitkeryyttä, jotain.

Ihan hyvä, ei sen parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s